Experții au mai descoperit un beneficiu uimitor al ouălor
Ouăle conţin numeroase vitamine şi minerale, furnizează o cantitate mare de proteine, aminoacizi, vitamina A, acid folic, vitamina B6, fier, calciu, fosfor si potasiu.
Recent, cercetătorii au descoperit că albuşul este la fel de eficient în reducerea tensiunii arteriale ca şi medicamentele.
De multe ori, hipertensiunea este o boală tăcută şi cu atât mai periculoasă, deoarece complicaţiile care apar sunt extrem de grave: infarct miocardic, accident vascular, fisurarea pereţilor aortei.
Oamenii de ştiinţă au constatat că o substanţă din albuş poate reduce tensiunea arterială, unul dintre principalii factori de risc ai bolilor cardiace. Ca urmare a acestei constatări, specialiştii cred că consumul de albuş de ou ajută la menţinerea tensiunii arteriale sub control.
Ei au constatat că o peptidă din albuşul de ou, un fragment de proteină, poate încetini presiunea arterială la fel de eficient ca medicamentele prescrise în mod normal pentru acest tip de probleme.
Oamenii de ştiinţă susţin că peptida acţionează la fel ca inhibitorii de ACE (enzima Angiotensin Convertaza), precum Captoprilul. Ei sunt de părere că 50 mg de peptidă RVPSL are efect similar cu 10 mg de Captopril. Mai mult, se pare că efectele peptidei rămân aceleaşi chiar şi atunci când oul este gătit.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani