Ex-premierul Chicu, despre Maia Sandu: „În afară de lozinci, acolo nu este nici conținut, nici echipă. Ne așteaptă o decepție profundă”
„Maia Sandu încă nu a devenit președintele tuturor cetățenilor R. Moldova, așa cum ne dorim și a promis. Este încă președintele unei formațiuni politice”, consideră fostul prim-ministru Ion Chicu. Declarația a fost făcută în contextul în care șeful statului nu a promulgat legea care ar permite Guvernului interimar să semneze acorduri financiare internaționale, iar astfel R. Moldova ar fi ratat mai multe proiecte importante.
„În ianuarie, dna președinte, în seria de adresări la Curtea Constituțională, a întrebat dacă Guvernul interimar poate semna tratate internaționale. Curtea i-a acordat acest drept, Parlamentul a votat legea, iar legea nu este promulgata de dna președinte. De ce nu o promulgă? Pentru ca sunt acorduri de finanțare, negociate și pregătite anul trecut. Și dna Sandu, care nu este președintele tuturor, ci al partidului, se gândește că iese dl Perju și ar semna acordul de 53 de milioane de dolari pentru a construi stația de epurare de la Soroca, apeducte la câteva zeci de sate din Cahul, Râșcani, pentru conectarea la apeduct și canalizare a o sută de instituții din educație, iar astfel s-ar vedea că acel Guvern a muncit. Însă ea și-ar dori să promulge legea după alegeri”, a declarat astăzi Ion Chicu, în cadrul unui interviu pentru portalul Unimedia.
Chicu, care recent a intrat în politică în fruntea Partidului pentru Dezvoltare și Consolidare a Moldovei (PDCM), spune că nu poate înțelege acest comportament al președintelui. „Ești politician, ai interese de partid, dar atunci când ai sate întregi care nu au apă, iar tu, reieșind din interese politice, amâni astfel de proiecte încă pe cel puțin jumate de an, nu este de înțeles și nu trebuie să tăcem. Cred că a făcut-o intenționat”, a mai spus Ion Chicu.
În același timp, Ion Chicu și-a exprimat speranța că, cel puțin după alegerile parlamentare, șeful statului nu va ignora cetățenii care nu susțin partidul care a promovat-o.
„Trebuie să fim realiști. La momentul actual, în afară de lozinci frumoase acolo nu este nici conținut, nici echipă. Sper că măcar după alegeri va conștientiza ce rol istoric i-a atribuit națiunea și ce trebuia să facă. Dacă va continua astfel, atunci va eșua și vom avea o decepție profundă”, a conchis fostul prim-ministru.
A murit cântăreţul Gabriel Cotabiţă
Cele ZECE lecții importante pe care majoritatea dintre noi le învață prea târziu în viață
VIDEO // Putin apelează deja la dublurile digitale? Mișcările ciudate din ultimul său discurs ridică semne de întrebare