Ex-ministru al Justiției, despre REFUZUL lui Stoianoglo de a demara o anchetă în privința lui Igor Dodon, care ar colabora cu serviciile SECRETE rusești. „Așteptați ca jurnaliștii să vă livreze și probe? Deja devine RIDICOL”
Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, consideră că investigația „Dossier” și „Rise” constituie un temei pentru a începe o investigație în privința lui Igor Dodon, care a oferit informații confidențiale serviciilor secrete rusești. Declarația a fost făcută astăzi, după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a menționat că nu dispune de informații potrivit cărora Igor Dodon, în perioada cât a exercitat funcția de președinte, a prezentat careva materiale serviciilor de inteligență rusești.
„Cred că nu vă mai întrebați de ce Maia Sandu și echipa sa are drept prioritate numărul 1 reforma veritabilă a justiției... Traficanți de copii și alți criminali eliberați înainte de termen din penitenciare, judecători implicați în laundromat - scoși de sub urmărire penală, iar azi procurorul general ne spune că în investigația „Rise” nu sunt probe că Dodon își coordona (ează) acțiunile și discursurile cu Kremlinul. Da, domnule procuror, în investigația „Rise” nu sunt prezentate materiale care pot constitui probe, juridic vorbind. Însă, la fel ca în cazul cu kuliokul, aceste materiale pot și trebuie să constituie temei pentru începerea unei investigații, a unei urmăriri penale, în cadrul căreia organele abilitate să colecteze probe”, precizează fosta ministră.
Citește și: Procurorul general Stoianoglo, despre eventuala „trădare de patrie” a lui Dodon: „Noi nu dispunem de informații că domnul Dodon, în perioada cât a exercitat funcția de președinte, a prezentat careva materiale (Rusiei)”
Olesea Stamate susține că această atitudine a procurorului general, care nu dorește să se implice în unele chestiuni ce-l privesc pe Igor Dodon, devine ridicolă.
„Or, să înțeleg că dvs. așteptați jurnaliștii să facă și meseria procurorului și să vă livreze și probe? Deja devine ridicol. Cum se spune pe la noi: ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns...”, a conchis Olesea Stamate.
De menționat că Alexandr Stoianoglo a declarat astăzi că Procuratura nu dispune de informații că președintele Dodon ar fi colaborat cu serviciile speciale rusești, deși în investigația Centrului „Dossier” figurează și o notă a Ambasadorului rus, Oleg Vasnețov. Acesta trimitea la Moscova, în februarie 2019, cu trei zile înainte de Conferința de securitate de la München, textul discursului lui Igor Dodon și proiectul „Pachetul mare pentru Moldova”, care i-au fost prezentate chiar de către președintele R. Moldova.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor