Ex-ministra Iuliana Cantaragiu, ATAC la adresa Nataliei Gavrilița: „Se încearcă cu disperare transformarea Ministerului Mediului într-un magazin de LEMNE”
Iuliana Cantaragiu, care și-a dat demisia din funcția de ministră a Mediului la începutul lunii septembrie curent, deoarece nu a pregătit la timp platforma online lemne.md, a lansat reproșuri la adresa Nataliei Gavrilița, după ce prim-ministra a semnat astăzi ordinul de numire a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentate, Vladimir Bolea, în calitate de interimar al Ministerului Mediului.
„Îmi pare rău că se încearcă cu disperare să se transforme Ministerul Mediului în magazin de lemne. Mandatul și sarcina principală a Ministerului Mediului este de a proteja mediul și de a gestiona durabil resursele naturale, inclusiv cele forestiere și nu de a vinde lemne. Că în procesul de gestionare a fondului forestier apar produse, precum lemnul de foc, care poate fi vândut, este o activitate secundară. Ce va rămâne în memoria oamenilor după acest exercițiu neinspirat?”, a scris Cantaragiu pe Facebook.
Potrivit fostei ministre, problema nu este în aplicația lemne.md, din cauza căreia a fost demisă, ci în „asocierea neinspirată” a vânzării lemnelor cu Ministerul Mediului.
„Am solicitat de mai multe ori ca această aplicație să nu se conecteze la pagina de Ministerului Mediului sau cea a „Moldsilva”. E total eronat ca Ministerul Mediului să se ocupe cu lemnele de foc. Pădurea și gestionarea pădurii nu înseamnă doar lemne de foc. Pagina trebuie să existe separat, disociată de minister și, cu atât mai mult, nu trebuie să fie promovată prin poză de profil a Ministerului Mediului. De ce nu o pun ca poză de profil a paginii Guvernului atunci? Din aceleași motive pe care le-am menționat în cazul ministerului, că nu se vrea asocierea vânzării lemnelor de foc cu Guvernul. La fel trebuie să fie și aici, cel puțin din respect pentru mediu. În general, îmi pare rău că cineva a avut iluzia că gazul poate fi înlocuit cu lemne. Dar asta-i situația. Și asta ne va costa mai mult mai târziu”, a conchis Iuliana Cantaragiu.
R. Moldova NU va rămâne pe întuneric, așa cum își dorește Kremlinul. Autoritățile au găsit soluții pentru a acoperi necesarul de energie, după ce MGRES a oprit livrările. România și Ucraina vor livra capacitațile necesare
R. Moldova, ASIGURATĂ cu energie electrică în luna ianuarie 2025. România va livra 62% din necesarul de curent pentru malul drept al Nistrului
Rusia ar putea fi somată să plătească DAUNE R. Moldova, pentru că din 1991 încoace OCUPĂ ILIEGAL o parte din teritoriul nostru: „Un calcul estimativ ar arăta că e vorba despre zeci de MILIARDE de dolari pe care Rusia ni-i datorează”