Eşti tot timpul AGITAT? Iată câteva obiceiuri care reduc ANXIETATEA
Vremurile pe care le trăim parcă sunt pe repede înainte. Aşa pot apărea agitaţia şi anxietatea.
Iată care sunt obiceiurile pe care ar trebui să le adopţi ca să te poţi relaxa şi să reduci anxietatea.
Evita mesajele şi urmărirea lor prin social media
Până la 60% dintre angajaţi îşi verifică conturile de pe reţelele de socializare de mai multe ori pe zi în timp ce se află la muncă. Cercetarea repetată a statusului, a „like” – urilor, a mesajelor etc. te fac să pierzi concentrarea pe momentul prezent, te distrage şi vei înregistra o scădere a productivităţii.
Evita bârfele de la birou
Este uşor să te laşi prins în plângerile legate de un anumit coleg, client ori şef. Bârfele şi discuţiile negative au ca efect generarea unui mediu toxic la birou. Atunci când auzi o bârfă, mergi mai departe sau încearcă să schimbi subiectul. Fii tu însuţi schimbarea pe care vrei să o vezi la muncă.
Mănâncă alimente care te calmează
Alimentele pe care le consumi au o influenţă benefică sau, dimpotrivă, negativă asupra modului în care organismul răspunde la stresul de la birou. Consumă ulei de nuci de cocos ori avocado care îţi hrănesc creierul.
Evita produsele care îţi zăpăcesc creierul
Stai departe de alimentele care afectează negativ modul de funcţionare a creierului. Este vorba, în special, despre produsele bogate în zahăr şi gluten.
Ieşi afară din birou cel puţin o dată pe zi
Când ai o clipă liberă mergi să faci o baie de soare. Vitamina D, pe care organismul o produce numai atunci când se află expus în razele soarelui este esenţială pentru o stare de spirit pozitivă şi o bună funcţionare a creierului. Chiar şi atunci când nu este o zi însorită, o ieşire îţi poate îmbunătăţi starea de spirit. Găseşte o cale pentru a te conecta cu natura. Chiar dacă în apropierea biroului este un singur copac mergi şi stai lângă el. Rămâi acolo timp de câteva clipe şi practică respiraţia conştientă.
Mergi devreme la culcare
Asigura-te că dormi suficient noapte de noapte pentru a te reîncarcă cu energie pentru a doua zi. Potrivit mai multor studii perioada optimă de somn este de şapte ore pe noapte.
Sursa: sfatulparintilor.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas șapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md