Eșarfa - un pericol pentru tine. Cu ce probleme te poți confrunta?
Eșarfa este accesoriul de bază în sezonul rece și asta pentru că ne protejează atunci când temperaturile din termometre scad mult peste medie. Deși aproape că nu există persoană care să nu o poarte, fiind o mulțime de modalități în care aceasta poate fi accesorizată, eșarfa se poate transforma într-un pericol pentru ten, mai ales atunci când nu sunt respectate anumite reguli simple.
Să porți o eșarfă la gât pare un lucru banal, dar care pe termen lung poate avea o mulțime de consecințe negative pentru piele. Pentru că sunt purtate o lungă perioadă de timp fără să fie curățate, acestea strâng pe suprafața lor o mulțime de bacterii, iar acestea ajung să afecteze pielea ducând la apariția problemelor dermatologice.
O simplă eșarfă poate fi cauza apariției petelor în zona gâtului, bărbiei sau chiar pe piept. Purtarea unui astfel de accesoriu poate favoriza apariția coșurilor și asta pentru că porii se înfundă.
„Dacă purtați haine strâmte, în special dacă le purtați fără să le curățați înainte, acestea pot absorbi transpirația, favorizând apariția coșurilor. În special atunci când hainele sunt fabricate din materiale cum ar fi poliesterul. Produsele din bumbac reacționează mult mai bine, lasă pielea să respire și fac ca transpirația să se evaporeze rapid”, a spus Dr Meryn Patterson, expert în îngrijirea pielii.
„Noi folosim eșarfele pentru a ne încălzi în timpul iernii. Îmi imaginez că acest accesoriu este utilizat frecvent și, cu siguranță, este foarte rar spălat. Dacă puneți acest accesoriu murdar în jurul gâtului în fiecare zi, atunci este evident că acneea poate să apară”, este de părere Pamela Marshall, medic estetician, potrivit dailymail.co.uk.
Pentru ca eșarfele să nu devină un pericol pentru sănătate, specialiștii spun că acestea ar trebui spălate după fiecare purtare, la fel cum se întâmplă și în cazul hainelor. În plus, este foarte importantă curățarea feței și a gâtului la începutul și sfârșitul fiecărei zile. Făcând acest lucru, murdăria, urmele de machiaj și bacteriile sunt eliminate, iar tenul rămâne curat și fără imperfecțiuni.
Sursa: avantaje.ro
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor