ELEVI care s-au plasat printre CEI MAI BUNI din lume în robotică
Echipa heRObotics, formată din patru elevi din Timişoara, se plasează printre cele mai bune din lume în robotică şi va ajunge în Statele Unite ale Americii, pentru a participa în finala concursului Zero Robotics, organizat de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană.
„Să te numeri printre echipele finaliste ale concursului de robotică organizat de NASA este o performanţă foarte importantă a celor patru elevi din Timişoara, care arată potenţialul tinerilor români de a avea succes în domenii nu tocmai uşoare.
Ne-am bucurat foarte mult când am primit invitaţia de a participa în finală, însă în ciuda eforturilor noastre, nu puteam acoperi costurile necesare deplasării în SUA.
Aici a intervenit BRD – Groupe Société Générale, care trimite întreaga echipă în finala din Massachusetts şi le împlineşte elevilor visul de a-şi duce la bun sfârşit misiunea şi de a se afla într-unul dintre cele mai reprezentative locuri pentru un pasionat de robotică”, a menţionat Gabriela-Nuşa Cojocaru, profesor coordonator al echipei heRObotics.
Echipa este sprijinită financiar de BRD – Groupe Société Générale. Banca oferă echipei toată finanţarea necesară pentru deplasarea în Massachusetts, la finalul lunii ianuarie.
Echipa heRObotics este a şasea din cele 14 finaliste ale Concursului Internaţional Zero Robotics, ce are ca scop programarea roboţilor SPHERES - sateliţi experimentali de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale - şi se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia.
Finala competiţiei, organizată anual de NASA în colaborare cu Centrul ESTEC al Agenţiei Spaţiale Europene ESA şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT din USA, va avea loc pe 27 ianuarie.
Sursa: businessmagazin.ro
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți