Efrim vrea sedii luxoase pentru instanțele de judecată din R. Moldova
Ministrul Justiţiei Oleg Efrim, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie Mihai Poalelungi și procurorul general Corneliu Gurin au participat la deschiderea oficială a Palatului de Justiţie din Iaşi, un imobil care a costat aproximativ zece milioane de euro. Oleg Efrim a avut onoarea să taie și panglica tricoloră la inaugurare, împreună cu omologul său român, Robert Cazanciuc.
Palatul din Iași are o suprafaţă de peste zece mii de metri pătraţi, cinci etaje, 14 săli de judecată şi 209 birouri şi anexe. Oleg Efrim a declarat că rămâne optimist și crede că asemenea sedii pentru instanțele de judecată ar putea fi construite și în R. Moldova.
„Sunt puțin invidios în calitate de ministru al Justiției... Este greşit să crezi că astfel de construcţii se fac pentru confortul magistraţilor. În primul rând, se pune accent pe justiţiabili ca să aibă acces la o justiţie corectă, echitabilă, transparentă. Acest proiect de infrastructură atât de ambițios constituie pentru noi un exemplu de bune practici, ce merită a fi transpus în realitate. Cu siguranță au fost și mulți sceptici care nu au crezut în realizarea acestui obiectiv, dar constat că, atunci când o preocupare devine una comună, toate ideile capătă viață. Sunt încrezător și optimist că acest lucru este posibil și în Republica Moldova”, a declarat Oleg Efrim, la deschiderea oficială a Palatului Justiţiei din Iaşi.
Oleg Efrim a mai spus că judecătorii din România sunt un exemplu pentru colegii de peste Prut și a dat asigurări că relaţiile moldo-române la capitolul justiţie vor fi din ce în ce mai consolidate.
Precizăm că prima instanță de judecată luxoasă din R. Moldova va fi construită la Ungheni. Se preconizează ca Palatul Justiției din Ungheni să fie dat în exploatare în aprilie 2016. Pentru construcția imobilului cu șase nivele au fost alocate peste 50 de milioane de lei. Edificiul va avea un spațiu total de circa 4 400 de metri pătrați și va avea săli de judecată dotate cu echipament modern. Lucrările de construcție sunt efectuate de o companie din România.
Ziarul NAȚIONAL a scris anterior detalii despre proiectul inițiat la Ungheni.
Restricțiile privind accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău, ANULATE din 23 noiiembrie
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"