Efectele ADVERSE ale consumului zilnic de carne de pui
În ultimii 30 de ani, a existat o crește graduală a consumului de carne de pui, la nivel mondial. Majoritatea oamenilor consideră că includerea în meniul zilnic a cărnii albe aduce multiple beneficii sănătății, în plus, gustul este plăcut, iar prețul - acceptabil.
În aceeași perioadă, riscul dezvoltării obezității s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se consideră a fi consumul de carne de pui.
În urma studiilor, s-a constatat că puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar și cel ecologic, vândut pentru consum uman, oferă mai multă energie din grăsimi decât din proteine. Aceasta este o descoperire esențială întrucât puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine.
Potrivit cercetărilor, între 1870 și 2004, conținutul de grăsime a crescut de la 36 Kcal/100g la 207 Kcal/100g. În această perioadă de timp, nivelul de proteine a scăzut de la 84 kcal/100g la 64kcal/100g. În urma rezultatelor, s-a ajuns la concluzia că puiul nu mai poate fi considerat un tip de carne cu un conținut scăzut de grăsimi.
Majoritatea oamenilor consumă în meniul zilnic carne de pui, în speranța că aceasta este o sursă delicioasă de proteine slabe. Dar cât de sănătos este, de fapt, acest regim alimentar?
Carnea de pui este cunoscută pentru beneficiile pe care le oferă sănătății și plăcerea pentru papilele gustative, dar înainte de a o achiziționa din comerț oricine trebuie să se informeze legat de modul în care poate achiziționa cea mai sănătoasă carne de pui pentru șine și întreaga familie.
Hormonii de creștere sunt oferiți animalelor în scopul de a le face să câștige cât mai repede în greutate, aceasta fiind o metodă prin care producătorii le pot furniza consumatorilor carnea, într-un ritm cât mai rapid.
Hormonii de creștere contribuie la mărirea producției de lapte. Chiar dacă industria produselor lactate și a celor din carne depinde de utilizarea hormonilor de creștere pentru mărirea productivității și a profitului, hormonii de creștere pot avea repercusiuni asupra sănătății oamenilor.
Pubertatea precoce poate fi determinată de hormonii de creștere care se regăsesc în carne și produsele lactate. Este dificil de stabilit care ar putea fi impactul specific al hormonilor de creștere din produsele alimentare asupra dezvoltării tinerelor femei.
Cercetătorii și consumatorii sunt preocupați de faptul că riscul de cancer de sân poate crește ca urmare a utilizării de hormoni de creștere în produsele alimentare. Potrivit experților, preocuparea este realistă, întrucât resturile hormonale din anumite alimente pot crește într-adevăr riscul pentru dezvoltarea cancerului de sân.
Sursa: doctorulzilei.ro
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md