Educație financiară prin intermediul unor jocuri interactive: R. Moldova ar putea prelua practica Norvegiei
Metodele inovative în educația financiară, cum ar fi jocurile interactive, ar putea ajunge și la tinerii din R. Moldova.
„Educația financiară înseamnă învățarea abilităților necesare pentru a lua decizii financiare înțelepte, înțelegerea noțiunilor de economisire, investiții, cheltuieli și gestionarea corectă a banilor. Buna înțelegere a acestor noțiuni creează o bază solidă pentru luarea unor decizii financiare responsabile pe termen lung, iar tinerii vor dispune de toate informațiile necesare și pentru construirea unui viitor financiar stabil”, a declarat guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, la o întrevedere recentă cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.
La discuții au participat și reprezentanți ai Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), precum și reprezentanți din Norvegia, statulîn care jocurile de educație financiară reprezintă o inițiativă susținută de tehnologii digitale avansate oferite de Centrul de învățare din cadrul Băncii Centrale de la Oslo.
Dan Perciun a precizat că ministerul pe care îl conduce depune eforturi susținute pentru a oferi tinerilor din Republica Moldova un mediu de învățare atractiv și eficient, iar instrumentele inovative sunt de mare ajutor.
Discuțiile au pus în evidență avantajele educației financiare prin joc, cu scopul de a dezvolta un comportament financiar responsabil și a-i ajuta pe tineri să ia decizii informate pentru viitorul lor.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”