E uluitor ce lasă în urma lor soldații americani care pleacă din Afganistan: „Poate peste 20 de ani...”
Ultimele forțe americane se pregătesc să plece din Afghanistan, iar în urma lor rămâne o moștenire neobișnuită, pe lângă altele mult mai controversate.
Săptămâna trecută a fost predat autorităților locale Aeroportul Bagram, cândva cea mai mare bază militară a SUA din Afghanistan. Aceasta era atât de mare încât avea restaurante Subway și Pizza Hut. Tot acolo s-a dezvoltat o mare comunitate Pokémon Go.
În Bagram erau mai multe PokéGyms și sute de jucători. După plecarea americanilor, pokemonii din zonă au rămas fără vânători și nu mai are cine să îi prindă. Astfel, multe PokéGyms puternic disputate cândva sunt acum păzite de pokemoni mult mai slabi. De exemplu, la Warrior Chapel din Bagram s-a aflat, timp de 10 zile, un Lotad. Totodată, un Aron a stat într-un alt PokeGym, aflat pe locul în care a fost ridicat un memorial pentru un soldat căzut în luptă.
Aron (stânga) și Lotad (Foto: pokemon.fandom.com)
Situația pare de necrezut dacă ținem cont de faptul că la un moment dat prin bază au trecut, într-un an, 100.000 de americani.
„Poate peste 20 de ani voi merge cu o motocicletă spre sud și voi recâștiga din nou acel PokeGym”, a declarat John Sutter, un veteran american care a fost staționat în baza din Afghanistan, pentru publicația Stars & Stripes, transmite go4it.ro.
Este, însă, posibil ca printre militarii și civilii afghani care au preluat controlul bazei să se găsească fani ai jocului, iar pokemonii din zonă să fie din nou prinși.
Războiul din Afhanistan a durat aproape 20 de ani. În țară vor rămâne aproximativ 650 de militari americani, care vor asigura securitatea pentru diplomații americani și proprietățile guvernului SUA.
TOP NAȚIONAL: Olivia Sanduleac, vameșul anului 2024: A depistat, împreună cu Amy, una dintre cele mai mari cantități de droguri, ascunse în trimiteri poștale
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%