După ce COVID-19 a ajuns și în Parlament, un deputat propune desfășurarea ședințelor plenare în regim ONLINE
Infecția cu COVID-19 a ajuns și în Parlament, după ce deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc a fost confirmat pozitiv la scurt timp după ce a participat la o ședință în sediul Legislativului.
Pentru a evita răspândirea infecției, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, propune ca ședințele în plen ale Parlamentului să fie desfășurate în regim online.
„Având în vedere situația epidemiologică din țară care, după cum am văzut ieri, a ajuns și în Parlament, ținând cont că, în cel mai scurt timp posibil, trebuie adoptate mai multe inițiative legislative pentru a primi 30 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, voi înregistra astăzi un proiect de lege pentru modificarea regulamentului Parlamentului, astfel încât să fie posibilă desfășurarea ședințelor plenare ale Parlamenului în regim on-line”, a scris Litvinenco pe Facebook.
CITIȚI și Mai mulți deputați care au contactat cu Nichiforciuc s-au autoizolat, după ce au stat încă o zi în Parlament
Deputatul PAS subliniază că deputații democrați sunt în autoizolare, după ce s-au aflat în aceeași încăpere cu colegul lor contaminat, iar acest proiect de lege trebuie votat rapid.
„Proiectul legii trebuie votat cât mai curând posibil. Și aici există două opțiuni – fie ne întrunim luni sau marți în ședință plenară obișnuită (fără participarea deputaților PD care sunt în autoizolare), fie îl votăm, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în România, în regim on-line. Cert este că, săptămâna viitoare, Parlamentul trebuie să se întrunească ca să voteze inițiativele legislative pentru a beneficia de 30 de milioane de euro din tranșa a doua a asistenței macrofinaciare din partea UE”, avertizează deputatul.
Menționăm că, pentru a beneficia de 600 de milioane de lei de la UE, deputații au votat, ieri, proiectul de lege privind procedura de constatare a încălcărilor în domeniul prevenirii spălării banilor și finanțării terorismului și modul de aplicare a sancțiunilor, dar mai trebuie să decidă soarta Legii privind cetățenia contra investiții, așa-numita lege a ONG-urilor, să decidă efectuarea auditului extern la Consiliul Audiovizualului și Consiliul Concurenței etc.
FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici
Fonduri facultative de pensii, în R. Moldova
Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei