Drăguțanu știe cine putea să arunce grenada la balconul casei sale
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, bănuiește cine putea să arunce grenada la balconul casei sale. Toate informațiile au fost transmise organelor de anchetă, iar ipotezele nu pot fi făcute publice, a declarat oficialul după o conferință de presă organizată astăzi la BNM.
Dorin Drăguțanu a precizat că, în momentul deflagrației, toată familia era în casă și a tras o sperietură zdravănă. Acesta a avut o explicație și atunci când jurnaliștii l-au întrebat de ce tatăl său a mințit că nimeni nu era acasă.
„Părinții mei sunt încă șocați de ceea ce s-a întâmplat. Nu au experiență în interacțiunea cu presa și acest lucru poate explică unele declarații emotive”, a spus guvernatorul BNM.
Drăguțanu a refuzat să comenteze declarațiile făcute ieri de prim-ministrul Pavel Filip, care a lăsat să se înțeleagă că atacul asupra casei guvernatorului ar putea fi legat de verificările care au fost inițiate la o anumită bancă.
„Nu o să comentez ce a spus domnul prim-ministru și e normal să nu comentez. Toate presupunerile pe care le am le transmit organelor de anchetă și este de competența lor de a ajunge la anumite concluzii. Eu am viziuni la ceea ce s-a întâmplat, dar nu vreau să lansez ipoteze”, a adăugat Drăguțanu.
Întrebat despre demisie, Drăguțanu a spus că în prezent este guvernator cu funcții depline, chiar dacă a depus cerere de demisie. Acest statut este valabil până când Parlamentul nu va vota pentru demisia sa. Drăguțanu a punctat că atât el, cât și viceguvernatorul Marin Moloșag, nu intenționează să-și retragă cererile de demisie.
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni