Dosarul „judecătorului raider” Nicolae Nogai, tărăgănat în instanță
Judecătorul Curții de Apel Bender Nicolae Nogai, suspectat de legalizarea înstrăinării acţiunilor de la „Moldova Agroindbank”, încearcă să tragă de timp pentru a amâna cât mai mult cu putință sentința Judecătoriei Căușeni în privința sa. Mai bine de jumătate de an, instanța a fost în imposibilitate de a examina dosarul pentru că Nogai a refuzat să își recunoască semnătura de pe decizia de judecată și titlul executoriu care a permis înstrăinarea unui pachet substanțial de acțiuni de la „Moldova Agroindbank”.
Acesta a cerut o expertiză grafoscopică a documentelor, iar rezultatele acesteia au venit abia acum. Surse ale Ziarului NAȚIONAL ne-au comunicat că expertiza a demonstrat că semnătura de pe acte îi aparține totuși lui Nogai.
Menționăm că, în tipul audierilor de la Procuratură, în cadrul dosarului în care era cercetat penal, Nogai nu a negat niciodată că semnătura de pe hotărârea de judecată și de pe titlul executoriu i-ar aparține lui.
„Dacă ar fi negat, atunci noi am fi numit mai demult această expertiză și acum nu mai pierdeam timp în judecată”, a declarat procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție Eduard Harunjen.
Acesta susține că examinarea dosarului nu s-a mișcat foarte mult în cei aproape doi ani de când acesta a fost transmis Judecătoriei Căușeni.
În tot acest timp, potrivit site-ului instanței, au avut loc doar șapte ședințe de judecată.
Următoarea ședință de judecată este planificată pentru data de 5 martie 2014. Nu am reușit să discutăm cu judecătorul care examinează dosarul, Maria Tertea, magistrata fiind de mai multe zile în concediu medical.
Amintim că Nicolae Nogai este învinuit de procurori de pronunţarea unei hotărâri contrare legii care s-a soldat cu urmări grave. Nogai riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.
Nicolae Nogai este judecătorul care a emis decizia prin care a legalizat decizia arbitrajului ad-hoc din Sankt Petersburg privind înstrăinarea mai multor pachete de acţiuni ale „Moldova Agroindbank”. Drept urmare, 27,5% din acţiunile băncii, ce aparţineau investitorilor europeni din Olanda şi Slovenia, au fost transferate unei companii off-shore.
,,Votul util împotriva PSD și AUR este Ciucă, nu Lasconi": Argumentele lui Adrian Papahagi
FOTO // Trupa „Ghioceii” din Mingir, condusă de Mihail Sîrbu, este aplaudată în R. Moldova și peste hotare. Mulți elevi din satul Mingir devin actori profesioniști
Ucraina lucrează la noi sisteme de apărare aeriană, anunță Zelenski, după ce Rusia a testat o nouă rachetă