PROCES PENAL // Procuratura Generală va verifica acțiunile persoanelor responsabile de securitatea Aeroportului Internațional Chișinău, după atacul armat de vinerea trecută, soldat cu decesul a două persoane
Procuratura Generală a inițiat unui proces penal cu scopul de a verifica acțiunile persoanelor implicate în asigurarea securității persoanelor aflate la Aeroportul Internațional Chișinău vineri, pe 30 iunie 2023.
Mai exact, acuzatorii de stat vor să stabilească dacă responsabilii și-au îndeplinit obligațiunile de serviciu în momentul în care un cetățean din Tadjikistan a împușcat mortal un polițist de frontieră și un agent de pază, care îl însoțeau, după ce nu i-a fost permis accesul pe teritoriul R. Moldova. Străinul l-a dezarmat pe polițist, după care l-a executat cu sânge rece, la fel ca și pe agentul de pază, creând panică în aeroportul aglomerat la acea oră.
CITIȚI și DECRET // Omagiu pentru Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale atacului care a avut loc pe AIC. Ziua de 4 iunie a fost declarată zi de DOLIU NAȚIONAL
Dosarul care vizează omorul cu circumstanțe agravante al polițistului de frontieră Serghei Muntean și al agentului de pază Igor Ciofu este gestionat de Procuratura municipiului Chișinău.
CITIȚI și VIDEO // Filmul ATACULUI ARMAT de la Aeroport, prezentat oficial: Polițistul de frontieră a fost luat prin surprindere, fiind mai întâi lovit de către atacator și apoi împușcat. „Pur și simplu l-a imobilizat și nu a durat nici două secunde atacul”
„Agresorul este reținut în baza articolului 166 din Codul de procedură penală și urmează a fi judecat în Republica Moldova unde a comis fapta. El se află acum în stare gravă, de inconștiență, sub supravegherea medicilor și a forțelor de ordine”, a anunțat anterior procurorul general interimar, Ion Munteanu.
Atacatorul este un bărbat de 43 de ani din Tadjikistan, dat în căutare internațională după ce a răpit un director de bancă.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România