Urmărire penală pe numele președintelui Adunării Populare din Găgăuzia, Dmitri Constantinov: Credite de 16 milioane de lei
Președintele Adunării Populare de la Comrat și unul dintre partenerii penalului Ilan Șor din Autonomia Găgăuză, Dmitri Constantinov, riscă să rămână fără „imunitate”. Acesta este așteptat miercuri, 30 iulie, la Direcția de Poliție din UTA Găgăuzia, unde îi va fi prezentată ordonanța de pornire a urmăririi penale pentru escrocherie, el având statut de bănuit, scrie deschide.md.
Anterior, Ziarul NAȚIONAL a scris că lui Constantinov i se impută faptul că a cauzat SRL „Moldiugvin” prejudicii de peste 16 milioane de lei în perioada anilor 2019 – 2020, cât a deținut funcția de director comercial al acestei companii.
Potrivit oamenilor legii de la Comrat, fără a avea acordul acționarilor acestei firme, Constantinov a accesat credite din numele companiei, iar cei mai mulți bani i-a direcționat spre un alt SRL – „Medelean-Agro” – care aparține fiului său, Leonid, în baza unor cheltuieli fictive.
Deschide.md scrie, cu referire la surse apropiate anchetei, că Dmitri Constantinov a încercat să tergiverseze procesul. Mai exact, avocații săi au expediat anterior multiple demersuri, fapt ce a dus la amânarea pornirii cauzei penale.
Contactat de deschide.md, Dmitri Constantinov a declarat că dosarul respectiv este unul politic. Potrivit șefului APG, acuzațiile aduse au legătură directă cu decizia lui de a vota în 2023 Comitetul executiv în frunte cu bașcana lui Șor, Evghenia Guțul.
„Ei mă acuză de faptul că eu mi-am vândut compania unei alte companii care îmi aparține. Când votam Comitetul executiv, am fost atenționat că voi avea probleme. Este un dosar politic”, a declarat el.
Potrivit legislației din Găgăuzia, deputații APG nu pot fi reținuți, arestați și percheziționați pe teritoriul autonomiei fără acordul Adunării Populare.
ULTIMA ORĂ // Celulă de CRIZĂ la Guvern, pentru a preveni și gestiona eventualele planuri de destabilizare a R. Moldova. Dorin Recean: „Suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil”
Administrația separatistă de la Tiraspol va OPRI CĂLDURA pentru cetățeni începând cu 1 ianuarie 2025, ora 7.00
Planul Chișinăului: Cum va fi asigurată R. Moldova cu energie electrică, dacă centrala din Transnistria va sista livrările către malul stâng, de la 1 ianuarie 2025. „Trebuie să facem un efort ca să tăiem circa 60 MW din vârfurile de consum”