17:53:29 21.11.2024
Stiri

Dodon, pus la RESPECT, după ce a recunoscut cu text deschis că vrea o Armată Națională slabă în R. Moldova: „Dodon a fost un INFORMATOR al lui Putin, nu președinte. El se bazează pe GOTR și „pacificatorii” ruși din Transnistria”

Actualitate 04.05.2022 17:56 Vizualizări6409 Autor: Ziarul National
Dodon, pus la RESPECT, după ce a recunoscut cu text deschis că vrea o Armată Națională slabă în R. Moldova: „Dodon a fost un INFORMATOR al lui Putin, nu președinte. El se bazează pe GOTR și „pacificatorii” ruși din Transnistria”


Socialistul Igor Dodon a fost pus la punct, după ce a criticat intenția Uniunii Europeni de a contribui la consolidarea capacităților Armatei Naționale, în contextul în care există pericole din partea trupelor din Transnistria. Acesta este considerat „informatorul lui Vladimir Putin”, fapt ce ar explica reacția sa la declarația făcută de președintele Consiliului European, Charles Michel, astăzi la Chișinău.

Citește și: INVESTIGAȚIE „KREMLINOVICI” // RISE Moldova l-a prins din nou cu MINCIUNA pe Igor Dodon: DESANTUL trimis de la Kremlin să-l ajute în campania electorală

„După ce președintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că UE va ajuta la înzestrarea armatei moldovene, s-a trezit cetățeanul simplu Igor Dodon să spună că R. Moldova nu are nevoie de bani pentru armată, că tinerii moldoveni nu trebuie să moară pentru interesele UE și NATO. Cetățeanul simplu Igor Dodon, fost președinte, actualmente fără nicio funcție, doar PR-ist al Moscovei, nu a suflat o vorbă despre stăpânii săi, despre agresiunea rușilor împotriva Ucrainei.

Citește și: Portavocea Kremlinului, Igor Dodon, este ÎMPOTRIVĂ ca UE să consolideze capacitățile ARMATEI NAȚIONALE, în condițiile în care există PERICOLE din partea trupelor din Transnistria. Socialistul vrea doar BANI de la UE

Viziunea lui Dodon - R. Moldova nu trebuie să aibă o armată - este oarecum normală, pentru că el se bazează pe GOTR și pe „pacificatorii” ruși din Transnistria. De aceea, pe vremea când era președinte și transnistrenii răpeau cetățeni moldoveni, el tăcea ca mortul în păpușoi. Deh, în mandatul lui nu a venit niciun euro de la UE, nu a fost primit pe nicăieri, pentru că toată lumea îl știa că este un mic informator și nu un șef de stat. Omul dădea raportul la Putin după fiecare întrevedere pe care o avea cu vreun ambasador sau reprezentat al unui stat străin. Scria sârguincios, amănunt cu amănunt”, a declarat analistul politic de la București, Cristian Hrițuc.

Și comentatorul politic Valeriu Pașa a criticat „temerile” lui Dodon, care insistă pe consolidarea neutralității, dar fără ca R. Moldova să aibă o armată care să facă față unor eventuale provocări.

„Logica pe care încearcă să o impună „susținătorii” neutralității R. Moldova este următoarea: dacă R. Moldova va avea o armată mai puternică, asta va motiva Rusia să ne atace, dacă nu va avea deloc armată - rușii o să ne lase în pace. Sau totuși ei altceva susțin, dar nu ceea ce spun?”, a menționat acesta.

Fostul președinte al R. Moldova și comandant suprem al Forțelor Armate, Igor Dodon, este împotrivă ca UE să consolideze capacitățile militare ale Armatei Naționale, chiar dacă există pericole majore privind escaladarea situației în Transnistria, acolo unde staționează ilegal trupe rusești.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu unele precizări, după ce Dodon s-a grăbit să asocieze consolidarea capacităților Armatei Naționale cu NATO și livrarea de armament în R. Moldova.

„În domeniul apărării, R. Moldova beneficiază de asistență din partea UE prin intermediul Instrumentului european pentru pace (European Pace Facility). Asistența respectivă nu vizează și nu se referă la armament letal. Activitățile pentru anul 2021 au inclus consolidarea capacităților medicale ale Armatei Naționale și sporirea capacităților geniștilor moldoveni cu un suport în valoare de 7 milioane euro. Pentru următoarea perioadă au fost identificate șase domenii de interes: logistică militară, mobilitate, comandă și control, apărarea cibernetică, capacități de monitorizare a situației și comunicații tactice. R. Moldova și UE continuă cooperarea în vederea sporirii rezilienței și modernizării sectorului de apărare”, se arată în comunicatul MAEIE.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

11.11.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Remanierile necesare...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md