Dodon NU vede niciun pericol că armata lui Putin ar putea crea un CORIDOR prin sudul Ucrainei și va ajunge în R. Moldova: „Pericolul vine din INTERIOR, din partea acestei guvernări”
Socialistul Igor Dodon susține că cel mai mare pericol pentru R. Moldova nu ar fi crearea de către armata lui Vladimir Putin al unui coridor prin sudul Ucrainei, stat pe care îl bombardează continuu de la 24 februarie, și pătrunderea acesteia în R. Moldova. Pericolul, în opinia fostului președinte prorus, ar veni din partea autorităților constituționale.
„Nu trebuie noi să ne uităm la coridoare… Pericolul vine din interior, din partea acestei guvernări care dansează sub muzica curatorilor occidentali. Ei vor să ne implice în lupte de care noi nu avem nevoie. R. Moldova trebuie să prietenească cu toți”, a spus Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.
Acesta a mai adăugat că R. Moldova ar fi acum un stat capturat, iar guvernarea acționează la comanda „păpușarilor din Occident”.
„Ne amintim că Plahotniuc a dat tot sistem bancar sub controlul Occidentului. Noi nu avem acum băncile noastre. Mulți agenți economici, care nu vor fi pe placul unchiului Sam, vor fi deconectați de la sistemul bancar. Eu, în calitate de președinte al asociației moldo-ruse, am unele dificultăți. Deja de câteva luni sunt blocate transferurile din parte băncilor din Rusia. Asta deși R. Moldova nu s-a alăturat sancțiunilor. De ce se face asta? Totul e sub controlul Occidentului, pentru ca noi să nu fim puternici, să nu fim independenți. Occidentul a preluat justiția, băncile, structurile de stat. Sunt sute de consilieri străini aici, care primesc zeci de mii de dolari.
Eu tot timpul spun că va fi bine, dar nu va fi așa. Ne așteaptă timpuri grele. Greul va veni la toamnă și la iarnă. Prognozez că toamna va fi tariful la gaz 30 de lei și niciun fel de compensații. Cineva crede că Occidentul va compensa acest tarif. Ei nu pot să-și compenseze lor”, a mai spus Dodon.
Amintim că general-maiorul Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al Districtului Militar „Centru”, a declarat la finele lunii aprilie curent că armata rusă intenționează să-și creeze un coridor în sudul Ucrainei, pentru a ajunge în Transnistria. Minnekaev a spus că în stânga Nistrului s-ar înregistra cazuri de intimidare a vorbitorilor de limba rusă, care trebuie apărați.
Ulterior, vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, Viktor Vodolatsky, a declarat că așa-zisa „republică moldovenească nistreană” se consideră de facto un teritoriu al Rusiei și vrea să repete aceeași cale ca și regiunile Donețk, Lugansk, dar și Osetia de Sud.
„Transnistrenii sunt cetățenii noștri. Ei vor același lucru pe care îl doresc atât Donețkul, cât și Lugansk și Osetia de Sud. Dânșii înțeleg că doar împreună cu Rusia pot trăi într-o lume sigură și pașnică.Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a interzis panglicile Sf. Gheorghe în țară, iar acolo ar trebui să se aștepte o repetare a scenariului ucrainean. Nu trebuie să-i permitem lui Sandu și curatorilor săi români să declanșeze astăzi un alt război pe teritoriul Transnistriei. Tot acest nazism, care a prins rădăcini lângă noi, trebuie doar să fie distrus, dezrădăcinat și pentru mulți ani de acum înainte”, a adăugat acesta.
Sursa citată a precizat că locuitorii Transnistriei de astăzi „sunt izolați”, așa că acest „culoar” către Rusia este vital pentru ei.
Ministrul de Externe al Franței delegat pentru Europa, discuții cu studenții USM de la filierele francofone: Proiecte pentru dezvoltarea profesională a tinerilor din R. Moldova
,,Votul util împotriva PSD și AUR este Ciucă, nu Lasconi": Argumentele lui Adrian Papahagi
FOTO // Trupa „Ghioceii” din Mingir, condusă de Mihail Sîrbu, este aplaudată în R. Moldova și peste hotare. Mulți elevi din satul Mingir devin actori profesioniști