Dodon ne îndeamnă să „dăm uitării OBIDELE”. Vrea împăcare și reconciliere între cele două maluri ale Nistrului
În preajma zilei de 2 martie, atunci când sunt comemorați eroii căzuți în războiul de acum 25 de ani de pe Nistru, președintele Igor Dodon ne îndeamnă să fim mai toleranți, să tragem învățăminte de pe urma conflictului armat și să încetăm a mai diviza locuitorii țării pe criterii naționale, „în băștinași și venetici”.
„Nu trebuie să ne impunem reciproc valorile noastre, viziunile proprii asupra istoriei țării și a viitorului ei. Noi trebuie să acceptăm ca axiomă faptul că noi am putea avea diferite origini etnice, diferite limbi materne, diferiți eroi și clasici literari, dar cu toate acestea noi cu toții constituim poporul polietnic unic al R. Moldova, avem o patrie comună și indivizibilă, pe care noi cu toții o iubim și o apreciem în egală măsură”, a declarat astăzi șeful statului în cadrul unui briefing de presă.
Potrivit lui Dodon, a venit timpul „să deschidem o nouă filă în viaţa ţării noastre, să convingem oamenii să nu mai trăiască cu trecutul, să înceteze a mai fi ostaticii unor fobii false, să găsească în sine putere să dea uitării obidele de cândva şi să dea un nou impuls dezvoltării ţării”.
„Astăzi, prezint iniţiativa de constituire a unei platforme de dialog social pentru împăcare şi conсiliere între cele două maluri ale Nistrului, în cadrul căreia noi înşine ne vom oferi şansa de a ne da reciproc o mână de ajutor şi susţinere. Doar astfel vom putea contribui împreună la soluționarea problemelor cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Da, copiii şi nepoţii noştri merită o viaţă mai bună, merită un viitor mai bun. Iar viitorul nostru este în mâinile noastre”, a adăugat Dodon.
Menționăm că, în ziua în care Chișinăul îi comemorează pe cei căzuți în războiul pentru independența R. Moldova, autoproclamatele autorități de la Tiraspol vor marca „Ziua înfruntării marii agresiuni a R. Moldova împotriva regiunii transnistrene”. Todotată, astăzi, așa-zisul sovietul suprem de la Tiraspol a luat decizia ca tricolorul Federației Ruse să fie drapel de stat în stânga Nistrului.
Ambasadorii UE au agreat aderarea completă a României la Schengen şi cu frontierele terestre, începând cu 1 ianuarie 2025
DECLARAȚIE // Moscova ar intenționa „să provoace o criză în R. Moldova”, folosind din nou gazele ca armă: „Se țintește în rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare - ultima șansă a Kremlinului de a stopa cursul european al R. Moldova”
Centrul de instruire în domeniul medicinei de urgență, calamităților și situațiilor de criză va avea sediu nou: Investiții de aproape 29 de milioane de lei făcute de Ministerul Sănătății și partenerii externi