Dodon ELOGIAZĂ „pacificatorii” ruși în ziua când sunt comemorați cei căzuți în războiul pentru apărarea integrității și independenței R. Moldova. Socialistul ACUZĂ Președinția că ar face „declarații periculoase” la adresa „pacificatorilor”
Socialistul Igor Dodon elogiază „pacificatorii” ruși chiar de Ziua Memoriei și Recunoștinței, când sunt comemorați cei căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței R. Moldova, și le arată din deget reprezentanților Președinției R. Moldova, pentru că și-ar fi permis să ceară retragerea trupelor rusești din stânga Nistrului.
„Astăzi, în ziua comemorării celor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței R. Moldova, împreună cu deputații Parlamentului din partea Partidului Socialiștilor am mers în orașul Vadul lui Vodă unde am depus flori pe podul de pe Nistru, așa cum facem în fiecare an, începând cu 2012. Am adus un omagiu victimelor și am subliniat faptul că evenimentele tragice din anul 1992 ce țin de conflictul transnistrean au devenit cea mai sumbră și mai tristă pagină din istoria modernă a R. Moldova”, a menționat Dodon într-un mesaj postat pe Telegram.
Socialistul nu a pomenit nimic despre cei care au apărat cu arma în mână integritatea și suveranitatea R. Moldova, însă nu a uitat de „pacificatorii” ruși.
„Sunt sigur că toți locuitorii țării noastre, indiferent de preferințele politice, trebuie să tragă învățăminte din acele evenimente tragice și să depună eforturi pentru a depăși consecințele lor, pentru a păstra o țară pașnică, stabilă și prosperă pentru urmașii noștri. De asemenea, suntem recunoscători forțelor de menținere a păcii, care asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului de aproximativ 30 de ani. Totodată, vreau să remarc faptul că, în ultimul timp, auzim declarații periculoase din partea politicienilor moldoveni, inclusiv de la membrii aparatului noului președinte. În context, îi îndemn pe toți politicienii să se abțină de la astfel de declarații și acțiuni care ar putea provoca escaladarea situației de pe Nistru”, a adăugat Dodon.
Menționăm că, în anul 2017, Igor Dodon a fost criticat pentru faptul că a depus, împreună cu liderul separatist Vadim Krasnoselski, flori la monumentul de la Tighina al kazacilor care au luptat de partea separatiștilor în 1992. Veteranii de război din R. Moldova și analiștii politici l-au acuzat pe Dodon că „scuipă pe mormintele” soldaților noștri uciși în războiul de pe Nistru.
Rusia are dreptul să bombardeze pe oricine, fiindcă e măreață
Noua găselniță a lui Putin pentru a aduna carne de tun pe frontul din Ucraina: Lege care va permite tuturor celor care semnează un contract pe un an pentru a merge să lupte în Ucraina după 1 decembrie să fie scutiţi de orice datorii
DOC // Nicolae Negru, editorialistul Ziarului NAȚIONAL, laureat al Premiului Național 2024: „Pentru mesajul național și pentru profunzimea operei sale literare, dramaturgice și publicistice, pentru cartea autobiografică: O progenitură dușmană”