DOC // Președintele Dodon a EXAGERAT ajutorul Federației Ruse: R. Moldova și-a cumpărat singură echipamentele din China și va achita COMBUSTIBULUL consumat de avionul care le-a adus la Chișinău
Cetățenii R. Moldova vor achita 59 de tone de combustibil care au alimentat aeronava ce a adus la Chișinău, pe 19 aprilie curent, echipamentele procurate din China cu bani publici sau din donațiile agenților economici.
Prin decizia nr. 24 din 29 aprilie curent a Comisiei pentru Situații Excepționale, s-a dispus să fie achitată din banii contribuabililor moldoveni plata pentru 59 de tone de combustibil JetA, pentru zborul lui An-124, către compania „Lukoil”.
Acest lucru înseamnă că suma respectivă va fi dedusă din taxele pe care compania „Lukoil” urmează să le platească la stat, după ce a pus la dispoziție combustibilul pentru aeronavă.
CITIȚI și Ce era, de fapt, în avionul militar rus care a aterizat, noaptea trecută, pe Aeroportul Internațional Chișinău: „Echipamentele vor fi distribuite către toate instituțiile medicale municipale, raionale, asistența medicală primară...”
„Cheltuielile pentru alimentarea aeronavei An124 cu combustibil Jet A în cantitate de 59 de tone, în cadrul primirii ajutorului umanitar pentru lupta cu COVID-19 acordat de Guvernul Republicii Populare Chineze Republicii Moldova la data de 19 aprilie 2020, suportate de către S.R.L. „Lukoil Moldova”, se deduc în scopuri fiscale la determinarea impozitului pe venit”, se arată în decizia autorităților.
CITIȚI și VIDEO // Ajutor „REAL” de la UE pentru cetățenii R. Moldova în lupta cu COVID-19: Loturi importante cu echipamente de protecție, procurate cu bani europeni, distribuite pe cele două maluri ale Nistrului
Prin urmare, ajutorul Federației acordat Republicii Moldova în contextul combaterii pandemiei de coronavirus se rezumă la punerea la dispoziție a unui avion cu care au fost aduse bunurile din China și donarea a zece mii de teste, anunțate inițial ca fiind rapide și, deci inutile. Ulterior, informația a fost „corectată” la nivelul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău, menționând că acele teste erau, de fapt „clasice”.
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți
Regim preferențial pentru rezidenții Zonelor Economice Libere din R. Moldova până în 2034: Facilitățile la plata taxelor vamale, menținute până la 1 ianuarie 2029
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”