DOC // Olesea Stamate vrea DOVEZI SUPLIMENTARE în privința averii noului judecător al CSJ, Dorel Musteață. Deputata a trimis o interpelare la SIS, prin care vrea să afle de ce notificarea trimisă lui Stoianoglo nu coincide cu cea primită de Parlament
Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlamentul R. Moldova, Olesea Stamate, vrea să afle de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) dacă informațiile în privința averii noului judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), Dorel Musteață, făcute publice de către fostul vicepreședinte al Legislativului, Alexandr Slusari, sunt veridice.
În acest sens, Olesea Stamate a trimis o interpelare la SIS, iar în maximum trei zile vrea să aibă informația completă despre bunurile agonisite de Musteață, promovat recent la CSJ de majoritatea parlamentară.
„Comisia juridică, numiri și imunități vrea să afle dacă este sau nu verifică notificarea SIS din 28 ianuarie 2020, care a fost adresată procurorului general, Alexandr Stoianoglo. În cazul în care se constată veridicitatea acesteia, să ni se prezinte explicații de ce informația menționată în notificarea din 28 ianuarie 2020 a SIS cu privire la Dorel Musteață nu coincide cu informația oferită Parlamentului R. Moldova pe 26 octombrie 2021”, se arată în interpelarea adresată de Olesea Stamate.
Totodată, Stamate solicită SIS, în cazul în care notificarea prezentată publicului larg de către Slusari este veridică, să expedieze o copie la Parlament.
Amintim că Alexandr Slusari a prezentat marți o notă informativă, care ar fi fost pregătită de SIS pentru procurorul general Alexandr Stoianoglo, în care este trecută în revistă averea judecătorului Dorel Musteață, dar și a judecătoarei Nina Cernat.
Potrivit documentului care ar fi fost remis de către SIS procurorului general Alexandr Stoianoglo, dar a ajuns și la Slusari, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, ar fi o persoană înstărită, cu două case de locuit, șapte apartamente, patru automobile, patru încăperi nelocative (spații comerciale) și 17 terenuri agricole.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor