DOC // Ilan Șor și Marina Tauber, LIDERI la deciziile de ridicare a imunității parlamentare în ultimii cinci ani: Doi deputați au fost scoși de sub urmărire penală, doi sunt investigați în continuare, iar cinci - dați pe mâna judecătorilor
Parlamentul R. Moldova a aprobat, în ultimii cinci ani, 29 de decizii privind ridicarea imunității parlamentare în cazul a nouă deputați, la solicitarea Procuraturii Generale.
Liderul fostului Partid „Șor”, Ilan Șor, a rămas de cele mai multe ori fără imunitatea parlamentară - de 12 ori. Fugit din R. Moldova în anul 2019, cauzele pe numele acestuia sunt încă la faza de urmărire penală.
În top urmează deputata Marina Tauber, cu opt decizii de ridicare a imunității parlamentare a acesteia. Într-un caz, Tauber a fost scoasă de sub urmărire penală, în altele două - cauzele se află la faza de urmărire penală, aceasta fiind pusă sub învinuire, iar în cinci - cauzele au fost expediate în instanța de judecată.
Menționăm că Procuratura Generală a mai solicitat și astăzi ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber, învinuită de amestec în înfăptuirea justiției.
Sursa infografic: Procuratura Anticorupție
CITIȚI și Tauber RÂDE de solicitarea Procuraturii Generale de a-i fi ridicată imunitatea parlamentară: „A câta oară? Nu mă tem de aceste proceduri, pentru că sunt umflate”
Colegii Marinei Tauber - Petru Jardan și Denis Ulanov - au rămas de câte două ori fără imunitate parlamentare, iar cauzele penale pe numele lor se află în instanța de judecată.
Și cauzele penale pe numele deputaților Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care au rămas de trei și, respectiv, de două ori fără imunitate parlamentară, sunt în instanța de judecată.
Totodată, deputații Regina Apostolov și fostul deputat democrat, Vlad Cebotari, au fost scoși de sub urmărire penală în anii 2020 și 2021, iar cauza penală pe numele socialistului Radu Mudreac se mai află la faza de urmărire penală, acesta având statut de învinuit.
TOP NAȚIONAL: Olivia Sanduleac, vameșul anului 2024: A depistat, împreună cu Amy, una dintre cele mai mari cantități de droguri, ascunse în trimiteri poștale
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%