DOC // Cum a motivat Ministerul Justiției REFUZUL de a înregistra Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”
Ministerul Justiției a refuzat să înregistreze Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”, motivând că, la analiza dosarului, au fost identificate „abateri de la exigențele legale”.
Instituția a fost invocat lipsa mai multor acte și neachitarea taxei de stat în mărime de 200 de lei pentru înregistrarea statutului partidului.Deși președintele propus al formațiunii, Andrei Năstase susține că taxa a fost achitată, reprezentanții ministerului spun că „solicitantul nu a prezentat documentul bancar care confirmă achitarea”.
Potrivit explicațiilor Ministerului Justiției, nu a fost prezentată lista tuturor membrilor partidului și lipsesc procesele-verbale ale organizațiilor teritoriale, unde să fie indicat numele delegaților care au participat la Congresul Extraordinar.
De asemenea, nu a fost atașată la dosar copia buletinului de identitate a noului președinte al partidului, astfel fiind imposibilă includerea datelor în Registrul de stat al organizațiilor necomerciale.
Andrei Năstase este de părere că Ministerul Justiției tergiversarea înregistrarea partidului.
„Ministerul Justiției își exprimă toată deschiderea și disponibilitatea de a înregistra solicitarea, după prezentarea setului de acte complet și ajustat la legislația în vigoare. Cu cît mai urgent vor fi prezentate actele corespunzătoare înlăturării neconformităților depistate, cu atît mai repede se va realiza procedura de înregistrare”, anunță instituția prin intermediul unui comunicat de presă.
Amintim că Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat în luna noiembrie că va crea un partid partid, iar pe 13 decembrie a fost constituită o nouă formațiune politică, formată prin conexiunea cu Partidul Forța Poporului.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți