DOC // Candidatul Gligor prezintă DOVADA: Este avocat de opt ani și două luni
Candidatul la funcția de procuror general, Ștefan Gligor, susține că întrunește condițiile pentru a participa la preselecția anunțată de Ministerul Justiției.
Precizarea vine după ce fostul procuror Ion Vîzdoagă i-a reproșat acestuia că nu i-ar ajunge o lună pentru stagiul necesar, prevăzut de noua Lege cu privire la procuratură.
Gligor susține că și-a luat licența de avocat pe 20 august 2011.
CITIȚI și DOC // Un fost procuror atrage atenția că Ștefan Gligor NU ar întruni condițiile legale pentru a ajunge PROCUROR GENERAL: „Ori vorbim despre egalitatea tuturor în fața legii, ori vorbim despre promovarea unor DEOSEBIȚI”
„Celor care-și fac griji de neîntrunirea condițiilor de participare la preselecția candidaților la funcția de procuror general le cer să aducă scuzele de rigoare. Licența mi-a fost eliberată pe data de 20 august 2011, în temeiul Hotărârii Comisiei de licențiere din 20 mai 2011. Răspândirea unor informații false presupune și consecințe. Nu-i așa. dle ex-procuror?”, a întrebat Ștefan Gligor pe Facebook.
„Din câte am constatat, domnul Gligor, cu toată stima și respectul față de Domnia sa, la fel nu îndeplinește toate condițiile legale. Stagiul de 8 ani de avocat încă nu-l are, îi lipsește o lună. Ori vorbim despre egalitatea tuturor în fața legii, ori vorbim de protecția și promovarea unor deosebiți”, a scris Vîzdoagă pe o rețea de socializare.
Fostul procuror ar fi făcut această concluzie, după ce a analizat CV-ul candidatului Gligor, unde se arată că acesta ocupă funcția de șef al Biroului Asociat de Avocați „Gligor și Partenerii” din luna noiembrie 2011, adică de șapte ani și 11 luni.
Menționăm că, pentru a candida la funcția de procuror general al R. Moldova, doritorii trebuie să aibă o experiență profesională de cel puțin 10 ani în domeniul dreptului, dintre care cel puțin 5 ani în funcția de procuror sau judecător ori 8 ani în funcția de avocat sau ofițer de urmărire penală.
Comisia de la Ministerul Justiției pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general a ales 16 din cei 20 de pretendenți care au depus dosarele la concurs. Pentru funcția de procuror general se „bat” șapte avocați, unii dintre care au fost procurori în trecut, șapte actuali procurori, un angajat de la Centrul Național Anticorupție și un judecător.
Candidații admiși la interviu vor fi audiați pe parcursul zilelor de 28 și 29 octombrie curent.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”