DOC // Angajații de la „Natur Bravo” S.A oferă DETALII despre administrarea defectuasă a companiei de către foștii conducători și cer organelor de drept să se AUTOSESIZEZE
Zeci de angajați ai ICS „Natur Bravo” SA susțin, prin intermediul unei scrisori deschise, că foștii administratori ai companiei, frații Kheyman Evgeny și Kheyman Vasily, ar fi prejudiciat compania între ani 2015-2017, iar acum ar încerca să pună bețe în roate actualilor investitori. În acest sens, oamenii cer ca organele de drept să se autosesizeze și să facă lumină în acest caz, pornit în baza „acuzaților nefondate” ale foștilor conducători ai companiei.
Potrivit scrisorii, fraţii Kheyman Evgeny și Kheyman Vasily ar fi administrat defectuos companis timp de doi ani. Astfel, aceștia ar fi dus în pragul falimentului „Natur Bravo”. Totodată, aceștia sunt acuzați că ar fi distrus fabrica de la Ungheni, iar 250 de oameni au rămas în stradă.
Cei doi frați ruși, care i-ar fi numit pe angajații din R. Moldova „moldavschie rabî” (robi moldoveni), sunt acuzați că au lăsat compania cu pierderi de 19 milioane de lei și cu împrumuturi de 8 milioane de euro.
În schimb, noul conducător al companiei, Kukhmad Galaev, a reușit în primul an să dubleze vânzările (2017).
„Acesta a acoperit integral pierderile de 19 milioane de lei lăsate de frații Kheyman. La sfârșitul anului 2019 s-a ajuns la cifra de afaceri de 184 de milioane de lei, iar profitul companiei a fost de 26 de milioane de lei”, se arată în scrisoare.
Astfel, angajații companiei au mai adăugat că sunt nedumeriți că actualii conducători ai companiei sunt cercetați pe baza „acuzațiilor nefondate” ale fraților Kheyman.
„Noi, angajații „Natur Bravo”, nu înțelegem urmărirea investitorilor străini, care au investit în economia R. Moldova peste 40 de milioane de euro. Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze și să întreprindă măsurile care se impun. Societatea noastră trebuie să cunoască adevărul despre cele întâmplate, mai ales că în ultima perioadă apar informații care oferă o imagine distorsionată la acest subiect”, se mai arată în scrisoarea semnată de 82 de angajați.
Mai multe detalii, în scrisoarea atașată:
Suma amenzilor aplicate persoanelor care au luat bani pentru a-și vinde votul la ultimele alegeri a crescut la peste 7,1 milioane de lei
Cum au votat cetățenii români din R. Moldova la alegerile prezidențiale din România: Număr-record de votanți și Lasconi pe primul loc
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2024 în România: Elena Lasconi a trecut pe poziţia a doua, depăşindu-l pe Marcel Ciolacu