Din cauza lui Vladimir Putin, UEFA mută finala Champions League din 2022! Unde s-ar putea disputa ultimul act
Finala Ligii Campionilor la fotbal, programată la Sankt-Petersburg, în Rusia, pe data de 28 mai, ar putea fi în cele din urmă mutată în Anglia, pe stadionul Wembley, din cauza conflictului dintre Ucraina şi Rusia, scrie presa internațională.
În timp ce tensiunile se accelerează între Rusia şi Ucraina, Uniunea Europeană de Fotbal ar putea fi nevoită să modifice locul de disputare a viitoarei finale a Ligii Campionilor, programată iniţial la această dată, pe Gazprom Arena din Sankt-Petersburg.
În cazul unui conflict militar în Ucraina, UEFA va trebui să găsească o nouă locaţie pentru disputarea finalei Champions League, iar stadionul Wembley din Londra este una din posibilităţile studiate de forul continental.
Oficialii europeni urmăresc îndeaproape criza ucraineană în vederea elaborării unui plan de urgenţă dacă va fi necesar.
Rusia urma să găzduiască, pentru a doua oară în istoria sa, o finală de Liga Campionilor, după cea dintre Manchester United şi Chelsea Londra, desfăşurată în 2008 la Moscova.
Sankt Petersburg (2022), Istanbul (2023), Londra (2024) şi Munchen (2025) sunt oraşele desemnate la jumătatea lunii iulie 2021 să găzduiască următoarele finale ale Ligii Campionilor la fotbal.
În ceea ce privește Europa League, următoarea finală (2022) va fi găzduită de Sevilla, în timp ce finala ediției din 2023 se va desfășura pe Puskas Arena din Budapesta. În 2024, finala Europa League va fi găzduită de Dublin, în timp ce Bilbao va avea această oportunitate în 2025.
Vladimir Putin a ordonat să se trimită trupe în ”republicile” separatiste Doneţk şi Lugansk, la câteva ore după ce le-a recunoscut, luni, independenţa, cu riscul de a agrava războiul din Ucraina, soldat cu peste 15.000 de morţi din 2014.
Niciun calendar şi nici informaţii precise cu privire la această desfăşurare de trupe nu au fost anunţate. Moscova a comasat 180.000 de militari la frontiera Ucrainei, potrivit Statelor Unite.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România