Dezvăluirea de informații în mediul online DISTRUGE căsnicii și cariere
Utilizatorii continuă să împărtășească informații personale pe Internet, chiar dacă acest lucru le pune în pericol viaţa sentimentală şi cea profesională.
Utilizatorii continuă să împărtășească informații personale pe Internet, chiar și în situații riscante. 28% dintre respondenți au distribuit accidental date confidențiale, iar 16% dintre aceștia au dezvăluit cu bună știință secrete despre ei înșiși – în ciuda faptului că informațiile transmise online i-ar putea costa locul de muncă sau relația, potrivit unui studiu Kaspersky Lab.
Studiul arată că mulți utilizatori riscă foarte mult atunci când transmit informații personale pe canalele de comunicare online, într-un mediu care este din ce în ce mai periculos. Aceste informații pot include: o fotografie cu ei înșiși (45%), datele personale de contact (42%), o fotografie a unei alte persoane (32%), informații personale „delicate” (30%) sau date legate de muncă (20%). În plus, și poate chiar mai grav, unul din șase respondenți a împărtășit un secret despre sine (16%), în timp ce 9% au comunicat informații private despre o altă persoană, iar 8% au transmis detalii financiare importante.
Aceste date vin în ciuda faptului că foarte mulți utilizatori sunt extrem de îngrijorați de impactul dăunător pe care l-ar avea aceste informații, dacă ar fi făcute publice - atât în ceea ce privește pierderile financiare, cât și sub aspect emoțional. De exemplu, o treime dintre respondenți sunt îngrijorați de faptul că relațiile lor ar putea avea de suferit sau că cineva ar putea fi ofensat sau stânjenit, iar unuia din șase respondenți (15%) îi este teamă că i-ar putea fi afectată cariera.
Acest nivel de îngrijorare este, adesea, justificat. 28% dintre respondenți au recunoscut că au distribuit accidental date confidențiale, iar unul din zece a avut de suferit ca rezultat al acestei acțiuni. În cazul celor care au fost afectați, consecințele au inclus pierderea unor prieteni (20%), agresiuni (17%), pierderi financiare (15%), încheierea unei relații (13%) și concedierea (13%).
“Mulți utilizatori au încă probleme în a trece de la simpla conștientizare a riscurilor la prudență atunci când vine vorba de activitatea online. Având atât de multe dispozitive și canale online la îndemână, nu a fost niciodată mai simplu să postezi un mesaj nepotrivit sau să transmiți, accidental, informații unor persoane care nu ar fi trebuit să intre în posesia lor. Daca nu ai suficientă experiență în utilizarea mediului online și nu ai implementat măsuri adecvate de securitate și confidențialitate, riști să îți distrugi cariera sau relațiile personale. Odată ce o informație ajunge în mediul online, este acolo pentru totdeauna, așa că, atunci când nu ești sigur de ceva, mai bine o păstrezi pentru tine”, a declarat David Emm, specialist în securitate online.
În contextul actual, este deosebit de important ca utilizatorii să fie informați cu privire la posibilele riscuri la care se expun pe Internet și să își ia măsurile de precauție necesare pentru a-și securiza activitățile online și informațiile.
Sursa: eva.ro
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani