Percheziții la domiciliul șefei ANI: Rodica Antoci colaborează cu procurorii
Procurorii Anticorupție au efectuat astăzi-dimineață percheziții la domiciliul șefei Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, dar și la sediul instituției pe care o conduce. Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal în care Antoci ar fi suspectată de îmbogățire ilicită și fals în declarația de venituri și interese, în baza unor reclamații adresate procurorilor.
Un comunicat de presă al ANI precizează că acțiunile desfășurate astăzi de căre procurorii anticorupție vizează un proces penal pornit în rezultatul informațiilor anterioare apărute în spațiul public.
„Aceste fapte și circumstanțe, care i se incriminează președintei ANI, dar și instituției au fost verificate în 2020 și 2021 de alte instituții de control - Curtea de Conturi și Agenția Supraveghere Tehnică, care au concluzionat că nu există încălcări. În cadrul acestui proces penal, președintei ANI nu i s-a atribuit vreo calitate procesuală și nici nu i s-a formulat acuzații concrete sau personale. ANI și președinta ANI au colaborat cu procurorii și au pus la dispoziția acestora toate actele și documentele necesare. Rodica Antoci a rămas la birou și își continuă atribuțiile de serviciu”, cităm din comunicat.
Menționăm că în spațiul public a apărut, în toamna anului trecut, o scrisoare anonimă care o acuza pe Rodica Antoci de ilegalități în ceea ce privește gestionarea banilor ANI.
Mai exact, în scrisoare se arăta că președinta ANI ar fi încheiat contracte ilegale din bani publici în valoare de circa un milion de lei, în care ar fi inclus și reparația capitală a mașinii personale accidentate de soțul ei, achiziții la prețuri duble în procesul reparației sediului ANI, procurări de mobilă în alte scopuri decât cele prevăzute etc.
Rodica Antoci a respins acuzațiile, afirmând că acestea sunt lansate de persoane constatate cu încălcări la declararea veniturilor și intereselor de către instituția pe care o conduce.
Pedepse mai mici pentru corupția demnitarilor? Ministerul Justiției acuză PA de manipulare și inducere în eroare a publicului: „Este regretabil modul tendențios de a justifica rata sentințelor de încetare prin modificările legislative”
TOP ZECE state în care R. Moldova exportă cele mai multe produse: În România vindem aproape o treime din bunurile autohtone, iar SUA îi suflă Rusiei în ceafă
VIDEO // Unii locuitori din Copanca vor să rămână pe ÎNTUNERIC. Aceștia au blocat lucrările de instalare a pilonilor de electricitate, pentru ca localitatea să fie conectată la „Premier Energy”: „Руки прочь! Noi nu vrem lumină, nu am cerut ajutor”