Descoperirea care ar putea schimba viitorul omenirii - procesul de îmbătrânire poate fi OPRIT cu ajutorul unui ser
Cercetătorii de la Harvard Medical au făcut o nouă descoperire despre care spun că ar putea schimba viitorul omenirii, scrie cbsnews.com. Ei au creeat ceea ce ar putea fi în viitor un elexir al tinereții.
Studiul, publicat pe 12 ianuarie, a arătat că programarea epigenetică, care este modul în care ADN-ul este organizat și reglat, afectează îmbătrânirea. Experimentele au fost făcute pe șoareci pe parcursul a 13 ani.
În primul rând, cercetătorii au făcut modificări epigenetice prin modificarea ADN-ului pentru a îmbătrâni șoarecii.
"Există o modalitate clară de a accelera îmbătrânirea prin perturbarea programării epigenetice în celule", a spus participantul la studiu și cercetătorul Thomas Dixon-McDougall. El a continuat: "Apoi poate fi, de asemenea, restaurat înapoi la o stare de tinerețe".
Dixon-McDougall a fost unul dintre mulțimea de cercetători care au luat parte la studiu. Au analizat șoareci cu aceeași secvență de ADN. Într-un videclip, oamenii de știință arată doi șoareci cu aspect dramatic de diferit, dar de aceeași vârstă.
"Unul dintre ei a avut această construcție de îmbătrânire artificială", a spus Dixon-McDougall.
Cercetătorii au reușit apoi să inverseze acest proces. Christopher Petty a explicat că prin repararea ADN-ului lor cu terapie genică, șoarecii au devenit mai tineri.
"Pornirea acestor gene este suficientă pentru a șterge aspectele îmbătrânirii", a spus Petty.
Procedura s-a realizat prin injectare. Astfel, odată cu implementarea a ceva ce ce este similar cu un virus, cercetătorii au descoperit că celulele șoarecilor au fost actualizate, transformând cromatina și șoarecii - care, spun ei, erau în general sănătoși.
"Am văzut semne de creștere a mușchilor, a forței și a activității", a spus un participant la studiu.
Acum, cercetătorii încearcă să descopere cum ar putea descoperirea să ajute oamenii cu boli precum Alzheimer sau scleroza multiplă.
"Dacă putem interveni pentru a inversa îmbătrânirea, am putea trata multe boli simultan", a menționat un om de știință.
Nu au apărut mutații pe parcursul experimentelor, iar următorul pas este testarea descoperirilor la mamifere mai mari.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”