DESCOPERIRE UIMITOARE // Ce se întâmplă dacă mănânci BRÂNZĂ CU ROŞII?


Vara este sezonul salatelor, iar ce altă salată este mai iubită de noi toți decât cea care constă în combinația clasică de roșii cu brânză? Dar cât de indicată este aceasta, dacă ne dorim să slăbim? Dacă roșiile încă nu se găsesc din abundență în dieta ta, ar trebui să începi să le consumi cât mai des, în special în lunile de vara, scrie opiniatimisoarei.ro.
Motive sunt nenumărate: aceste fructe au un conținut foarte mare de licopen, care protejeaza AND-ul celular și diminuează riscul de cancer, în special de cancer la plămâni. Roșiile conțin vitaminele A, B, C, E și K, protejează organismul de efectul radicalilor liberi, îmbunătățesc vederea, reglează tensiunea arterială și scad nivelul de colesterol, protejează sănătatea sistemului osos (conțin și cantități semnificative de calciu și magneziu), întăresc sistemul imunitar și contribuie la asimilarea mai bună a fierului în organism.
Mai mult, roșiile sunt extraordinare într-o cură de slăbire, întrucât scad pofta de mâncare, diminuând nivelul de grelină, au un conținut mare de apă și fibre, iar din punct de vedere al caloriilor, o roșie medie are în jur de 20 calorii. Dar, în combinație cu brânza, mai putem spera ca acul cântarului să ne facă o surpriză plăcută?
De ce roșiile cu brânză îngrașă? În principal, din doua motive: primul ar fi acela că brânza este un aliment bogat în grăsimi, iar alături de roșii poate fi consumată în cantități mari pe toată perioada sezonului; cel de-al doilea motiv este că, de cele mai multe ori, o salată de roșii cu brânză este însoțită de ulei şi de pâine din plin!













































































