Deputat „ACUM”, întrebat dacă va semna inițiativa lui Țîcu de a-l ancheta pe Dodon pentru „trădare de patrie”: „Pentru mine prioritare sunt alte chestiuni. Nu cred că trebuie să-i acordăm prea multă atenție”
Deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, cataloghează drept „aberații” acuzațiile fostului său coleg de bloc electoral, Octavian Țîcu, potrivit cărora deputații din „ACUM” ar fi fost amenințați cu excluderea din partid, dacă semnează inițiativa sa legislativă privind înființarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să-l cerceteze pe președintele Igor Dodon pentru „trădare de patrie”.
„Noi nici nu am discutat subiectul la fracțiune ca cineva să amenințe pe altcineva. (...) Nu am discutat. Credeți că... Nu discutăm despre acest... această persoană. În fracțiune, cel puțin, nu discutăm și nu cred că trebuie să-i acordăm prea multă atenție. Vor veni alegerile și domnul repectiv va vedea repercusiunile sau ce crede societatea despre deciziile lui. Își va vedea rezultatul și va fi în măsură să concluzioneze, sper eu, dacă a procedat corect sau nu atât pentru sine personal, cât și pentru societate, pornind de la acele promisiuni pe care le-a făcut atunci când era în cadrul Blocului ACUM”, a declarat astăzi la Parlament Litvinenco.
Întrebat dacă dânsul personal va susține inițiativa lui Țîcu de anchetare a lui Dodon, acesta a răspuns că pentru el „sunt prioritare alte chestiuni”.
„Eu susțin proiecte care sunt fundamentale pentru continuarea reformelor în R. Moldova”, a adăugat Litvinenco.
Deputatului i s-au amintit inclusiv declarațiile anterioare ale șefei sale de partid, Maia Sandu, care opta pentru tragerea la răspundere a lui Dodon.
„Este cu mult mai important să avem un procuror general independent care să-și îndeplinească atribuțiile și să-i pedepsească pe toți cei care au încălcat legea, indiferent de la care partid vin și de demnitatea publică pe care o dețin”, a mai spus Litvinenco.
VIDEO // INTERPOL a acceptat solicitarea R. Moldova de a revizui decizia luată în anul 2020 prin care a respins cererea Chișinăului de a-l anunța în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc
R. Moldova, în așteptarea primului raport de screening, elaborat de Bruxelles. Vicepremierul Gherasimov: „Sperăm că, în prima jumătate a anului viitor, statele membre ale UE vor accepta să ne deschidă negocierea pe clusterul 1”
Alexandr Stoianoglo, noua marionetă a Moscovei? Renato Usatîi: „Chiar dacă încă nu știe, Alexandr Stoianoglo va fi cap de listă al unui bloc electoral format din partidele legate cumva de Moscova”