Depistați din nou cu coronavirus, la o lună după diagnostic. Cele mai ciudate cazuri de COVID-19, „boala care poate afecta totul”
Noul coronavirus a infectat peste 1,4 milioane de oameni din toată lumea, până pe 8 aprilie. Medicii și cercetătorii lucrează din greu la un vaccin împotriva COVID-19, dar încă se știu puține despre evoluția bolii.
Daniele Rugani (25 de ani) a fost printre primii fotbaliști depistați pozitiv cu coronavirus, pe 11 martie. La aproape o lună de la diagnostic, jucătorul lui Juventus s-a testat din nou, iar rezultatul a fost pozitiv.
În aceeași situație se află și colegul lui Rugani, Blaise Matuidi (32 de ani). Francezul a fost depistat pozitiv pe 17 martie și, potrivit noului test, încă suferă de COVID-19, informează presa din Italia.
În acest moment, medicii din Italia nu își explică de ce virusul nu a dispărut din organismele celor doi sportivi. Mai ales că Rugani nici măcar nu a avut simptome puternice în această perioadă. De când a contractat virusul, italianul a stat departe de soția sa, însărcinată în patru luni.
Paulo Dybala (26 de ani), tot de la clubul Juventus, a contractat virusul pe 21 martie și așteaptă rezultatul unui nou test. Logodnica sa, Oriana Sabatini, alături de care jucătorul argentinian se află în carantină, a repetat testul și rezultatul a fost din nou pozitiv.
Nici Matuidi nu a avut complicații din cauza COVID-19, a anunțat soția fotbalistului. Totuși, testele arată că fotbalistul nu a depășit încă perioada grea.
Mai mult, deși jucătorii ar putea părea vindecați peste ceva timp, specialiștii avertizează că e posibil ca noul coronavirus să ducă la complicații. Antonio Spataro, directorul medical al Comitetului Olimpic Italian, susține că virusul poate provoca efecte serioase asupra mai multor organe vitale.
"Problema cu COVID-19 este că el poate afecta totul, de la activitatea cardiacă și până la funcția respiratorie, care sunt fundamentale. Jucătorii au nevoie de un specialist în medicină sportivă pentru a efectua un set complet de teste", a afirmat medicul, citat de digisport.ro.
Totodată, Spataro a adăugat că cei care au avut infecția vor trebui examinați minuțios înainte de a reîncepe activitatea fizică. „Trebuie să stabilim dacă și în ce mod virusul a afectat corpul sportivului”, a explicat el.
Au fost stabilite URNELE pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2024. Naționala R. Moldova este plasată în urna a 5-a și va avea parte de adversari PUTERNICI
VIDEO // Firat, ÎNGENUNCHEAT de Mancini. Naționala de fotbal a R. Moldova a pierdut la scor de TENIS în fața Italiei și e cu moralul la pământ pentru partida oficială cu Grecia
Efim Josanu // Să facă altul mai bine! 100 de ani de la nașterea lui J.A.Samaranch