DEPENDENȚA de dragoste, la fel de puternică ca cea de droguri!
Aveți un gol în stomac ori de câte ori partenerul nu este lângă dumneavoastră? Vă verificați telefonul continuu? Nu puteți să vă concentrați la muncă? E foarte posibil să suferiți de dependența de partener, despre care oamenii de știință spun că este la fel de periculoasă ca și cea de stupefiante.
Ce spune știința
Potrivit cercetătorilor de la Centrul de Neuroetică de la Universitatea Oxford, studiile arată asemănări incredibile dintre a fi îndrăgostit și a fi dependent de droguri. Din nefericire, acest lucru poate avea efecte neplăcute, precum abuzul.
Oamenii de știință afirmă că există două tipuri de dependență în dragoste: îngustă și largă. Ce înseamnă asta? Dependența îngustă este cea asociată cu comportamentul negativ, când apar formele nocive de exprimare a iubirii. La rândul său, dependența largă sau normală este cea în care persoana își poate controla mai ușor nevoia de prezența partenerului.
Cauza apariției: lipsa încrederii în sine
Specialiștii susțin că cea mai importantă cauză a apariției dependenței de iubire este lipsa încrederii în sine, când persoana în cauză simte nevoia să fie iubit și apreciat de cineva pentru cine este el cu adevărat. Când însă stimuli externi dispar, rămâne un gol și persoana nu-și mai găsește drumul în viață. Tocmai de aceea, se recomandă ca îndrăgostitul să nu se arunce niciodată cu capul înainte, ci să studieze bine persoana pe care crede că o iubește. În plus, sunt multe alte probleme care trebuie rezolvate!
Sursa: frumusetesisuflet.ro
A murit cântăreţul Gabriel Cotabiţă
Cele ZECE lecții importante pe care majoritatea dintre noi le învață prea târziu în viață
VIDEO // Putin apelează deja la dublurile digitale? Mișcările ciudate din ultimul său discurs ridică semne de întrebare