DEMISIE „în bloc” la ANSC: Motivul pentru care trei consilieri și directorul general au decis să plece. Parlamentul a lansat un nou concurs pentru conducerea acestei instituții
Trei consilieri și directorul general de la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), Serghei Merjan, au depus recent ceri de demisie, la scurt timp după ce au fost numiți în funcție, iar Parlamentul a creat, pe 9 noiembrie curent, o subcomisie care să investigheze situația creată.
Președinta acestei subcomisii, Valentina Manic, a declarat astăzi la ședința Comisiei economie, buget și finanțe, că motivele aferente cererilor de demisie ale celor trei consilieri și a directorului general sunt comunicarea ineficientă și politica nesatisfăcătoare de management al resurselor umane.
„Neînțelegerile fundamentale în comunicare subminează gradul de funcționalitate pe termen lung a Agenției”, a afirmat Manic, după o cercetare la fața locului a situației.
Drept urmare, Comisia economie, buget și finanțe a decis astăzi să lanseze concursul deschis pentru selectarea candidatului la funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al ANSC. Dosarele pot fi depuse până pe data de 12 decembrie anul curent.
Amintim că, pe 17 noiembrie curent, Parlamentul a acceptat cererea de demisie a directorului Serghei Merjan. Până la numirea unui nou director general al ANSC interimatul funcției este exercitat de către Angela Nani, consilier pentru soluționarea contestațiilor în cadrul ANSC.
Consilierii sunt numiți de către Parlament cu votul majorității deputaților prezenți, la propunerea Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului. Selectarea acestora se face prin concurs deschis, organizat de Comisia economie, buget și finanțe.
IMPORTANT! Decorațiunile de pe prăjituri pot transforma un desert atrăgător într-un adevărat pericol pentru sănătate, avertizează specialiștii
PSRM, sub lupa procurorilor anticorupție. Organele de drept i-au cerut lui Dodon rapoartele privind gestiunea financiară a formațiunii și documente despre finanțarea campaniilor electorale în perioada 2011 - 2014
Energia electrică necesară pentru malul drept al Nistrului, asigurată și pentru ziua de joi: Cea mai mare parte a curentului o aducem din România