15:30:06 22.09.2024
Stiri

„DEFICIENȚĂ de responsabilitate” în unele instituții publice: Premierul interimar Ciocoi sugerează că s-ar pune piedici în ceea ce privește organizarea alegerilor anticipate

Actualitate 05.07.2021 16:34 Vizualizări1512 Autor: Ziarul National
„DEFICIENȚĂ de responsabilitate” în unele instituții publice: Premierul interimar Ciocoi sugerează că s-ar pune piedici în ceea ce privește organizarea alegerilor anticipate


Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi arată cu degetul spre unele instituții publice din R. Moldova care ar sabota organizarea scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie curent.

Declarațiile vin la scurt timp după ce, săptămâna trecută, Guvernul a amânat subiectul alocării a peste 24 de milioane de lei la solicitarea Comisiei Electorale Centrale pentru organizarea alegerilor, pentru că unii miniștrii interimari, apropiați liderului socialiștilor Igor Dodon, nu au vrut să pună în discuție această chestiune.

„În ciuda faptului că instabilitatea politică generează o deficiență de responsabilitate în unele instituții, procesul electoral trebuie să se desfășoare într-o manieră absolut corectă. Nimeni nu poate atenta asupra dreptului constituțional al cetățenilor de a vota”, a declarat astăzi șeful interimar al Guvernului în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu Tamas Meszerics, șeful Misiunii de observare a alegerilor parlamentare anticipate din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR/OSCE) detașată pentru a monitoriza scrutinul.

CITIȚI și Dodon încearcă să ÎMPIEDICE în continuare desfășurarea scrutinului parlamentar: „Pentru alegeri s-au dat 70 de milioane de lei… să se încadreze în această sumă”

Aureliu Ciocoi a menționat faptul că autoritățile depun tot efortul necesar pentru ca fiecare cetățean să-și poată exercita dreptul de vot în condiții de maximă siguranță. În același timp, a îndemnat reprezentanții Misiunii să fie mai incisivi și să vegheze respectarea tuturor standardelor europene atât pe malul drept, cât și pe cel stâng al Nistrului.

Tamas Meszerics a afirmat, la rândul său, că, deocamdată, procesul electoral se desfășoară în limitele cadrului legal, cu respectarea principiilor democratice și fără încălcări majore. În prezent, observatorii lucrează asupra unui Raport Preliminar pe care-l vor emite înainte de ziua alegerilor, transmite un comunicat de presă al Guvernului.

Menționăm că Misiunea ODIHR/OSCE detașată în R. Moldova va emite un raport al monitorizării scrutinului, inclusiv cu recomandări concrete pentru îmbunătățirea procesului electoral din republica noastră.

În cadrul misiunii de observare a alegerilor din Republica Moldova, din partea Misiunii de observare a alegerilor ODIHR/OSCE sunt implicați 28 de observatori pe termen lung și 300 de observatori pe termen scurt.


Stiri relevante
22.09.2024 10:04 464 Marin Tauber și Dodona

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md