07:55:38 17.01.2025
Stiri

Decoperire MAJORĂ la CASTELUL Corvinilor în urma unei scanări radar. Ce se ASCUNDE în pereţii lui este INCREDIBIL

Actualitate 04.11.2021 08:29 Vizualizări1367 Autor: Ziarul National
Decoperire MAJORĂ la CASTELUL Corvinilor în urma unei scanări radar. Ce se ASCUNDE în pereţii lui este INCREDIBIL
Castelul Corvinilor, cunoscut şi sub numele de Castelul Huniazilor sau Castelul Corvineştilor, a atras de-a lungul timpului atenţia istoricilor care îl consideră şi locul unde ar fi fost închis pentru o perioadă necunoscută de timp Vlad Ţepeş. Specialiştii Universităţii din Princeton au încercat să determine ce se află sub Castelul Corvinilor din Transilvania. Din cauza secolelor în care castelul a fost reconsolidat, arheologii nu au fost siguri care este fundaţia originală a castelului.

O nouă cercetare în care au fost utilizate scanări radar ale solului de sub structură arată că părţi ale Castelului Huniazilor, aflat în Hunedoara, erau susţinute de roci sau structuri realizate de om. Conform FoxNews, descoperirile au fost prezentate în cadrul conferinţei anuale a Uniunii Americane de Geofizică, desfăşurate în 12 decembrie.

Castelul Corvinilor datează din secolul XIV, moment în care acesta avea rol de fortăreaţă, apoi în secolul XV locul a fost transformat în castel, afirmă Isabel Morris, doctorand din cadrul universităţii Princeton (New Jersey) care a şi condus echipa de cercetare de la Castelul Huniazilor.

În secolul XV aici ar fi fost întemniţat Vlad Ţepes de către Iancu de Hunedoara, cel care a supervizat şi prima expansiune a Castelului Corvinilor. Alte două extinderi ale structurii au avut loc în secolele XVII şi XIX. Morris susţine că structura este o construcţie din perioade diferite şi că, în timp, în zonă au avut loc multiple excavări, iar hărţile locului sunt neconsecvente. Morris a explicat că din această cauză au ales să utilizeze un radar ce penetrează solul pentru realizarea studiului. „Pentru a realiza o reconstrucţie clară, trebuia să înţelegem de unde provin toate aceste bucăţi”, afirmă Morris. Scanările au ajutat cercetătorii să identifice şi un complex administrativ construit în secolul XVII.

„Acestea sunt date importante pentru conservarea sit-ului arheologic” de la Castelul Corvinilor (Huniazilor), a declarat Morris.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md