DECLARAȚIE // „Școlile NU sunt pregătite pentru a primi copiii de la 1 septembrie în clase și nici pentru educație la distanță. Este INUMAN să ceri astăzi părinților să ducă întreaga povară a situației epidemiologice”
„Școlile nu sunt pregătite pentru a primi copiii de la 1 septembrie în clase și nici pentru educație la distanță. Nu s-a făcut nimic pentru asigurarea studiilor de calitate și în siguranță pentru elevi și profesori. Este inuman să ceri astăzi părinților să ducă întreaga povară a situației epidemiologice fără suport din partea statului”, a declarat astăzi președintele „Pro Moldova”, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă la Parlament.
În acest sens, este imperios necesară examinarea de urgență a proiectului de lege, care prevede concedii de îngrijire a copiilor până la vârsta de 10 ani, în perioadele când activitatea instituțiilor de învățământ este sistată sau se desfășoară la distanță, a menționat Candu.
Potrivit deputatului, indemnizația urmează să nu fie mai mică decât salariul mediu pe economie, iar perioada respectivă de timp să fie inclusă în stagiul de muncă.
În opinia lui Candu, autoritățile ar fi conștiente de faptul că în câteva zile de la începerea anului școlar ar putea apărea primele cazuri de COVID – 19 în școli, iar asta înseamnă trecerea la regimul online de studii. „Administrațiile școlilor, profesorii, dar și părinții au fost lăsați să ia decizii de unii singuri și să poarte toată responsabilitatea. Iar cei de la Ministerul Educației și această guvernare dodonistă nu fac altceva decât să folosească date statistice și să se îngrijească de cariera lor”, a conchis Candu.
Amintim că, la distanță de jumătate de an de la declanșarea pandemiei, cu doar 10 zile până la începerea anului școlar au fost distribuite instrucțiunile finale privind măsurile de protecție ce trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al COVID-19, iar ieri a fost anunțată necesitatea semnării unei declarații pe propria răspundere pentru părinți.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor