DECLARAȚIE // Rușii sunt din nou pregătiți pentru rolul de „carne de tun”
„În trecut, vecinii noștri nici nu îndrăzneau să calculeze cinstit pierderile în cel de-al Doilea Război Mondial, iar astăzi acest adevăr se pare că nici nu-i mai interesează“, scrie publicatia poloneza Gazeta Wyborcza.
Nu a provocat șoc nici măcar anunțul din februarie al deputatului rus Nikolai Zemțov, făcut in Duma de Stat, care a declarat că noile calcule arată ca în al Doilea Război Mondial au fost ucise 41,9 milioane de locuitori ai Uniunii Sovietice: 19 milioane de soldați, 23 de milioane de civili, inclusiv copii – 5,76 de milioane.
„Ceea ce astăzi își doresc rușii din nou a ucis aproape fiecare al cincilea cetatean sovietic și a mutilat tot atâția. Numărul victimelor este mult mai mare decât se credea anterior, dar aceste statistici zguduitoare nu au făcut nicio impresie asupra opiniei publice. Ele nu au condus la o dezbatere publica”, se miră publicația.
Și ar avea ce să dezbată. Iosif Stalin, imediat după război, susținea că numărul victimelor în URSS nu a depășit 7 milioane de oameni, adică Uniunea Sovietică a suferit pierderi mai mici decât Germania. „Stalin avea un interes în falsificarea datelor, pentru că el nu putea admite că pentru erorile sale și Marea sa victorie, poporul sovietic a plătit un astfel de preț ridicat“, explică autorul.
De fapt, URSS nu a avut nici invalizi de război. De exmeplu, la aniversarea a 70 de ani a lui Stalin, în 1948, în marile orașe s-a făcut curațenie, fiind strânși toți invalizii de război și trimiși forțat în cele mai îndepărtate colțuri ale imperiului.
Secretarul general Nikita Hrușciov a denunțat cultul lui Stalin și a precizat că marele război a ucis 20 de milioane de sovietici.
Primul și singurul președinte al URSS, Mihail Gorbaciov, a recunoscut 27 de milioane de victime – cifra care până astăzi este considerată oficială.
Dar acum se dovedește că numarul real al vcitimelor a fost diminuat – colo cu un fleac! – cu doar 15 milioane de oameni.
Acum, administrația președintelui Putin se gândește să impună un impozit pentru persoanele și familiile fără copii. Conform unei inițiative legislative, fiecare persoană va plăti 0,5% din venitul său, în cazul în care este suficient de sănătoasă pentru a procrea copii, dar nu are, sau se limitează la un singur copil. În Rusia, doar una din 15 familii are trei sau mai mulți copii, dar aceste familii nu sunt slave și nici măcar ortodoxe.
Ei bine, dacă vreți să „repetați“ (războiul), ar trebui ca mai întâi sa aveți grijă de „carnea de tun”, chiar și Stalin a făcut-o, deși cu întârziere (în noiembrie 1941). El a impus impozit suplimentar de 6 procente din venit pentru adulții fără copii, când pe front deja ajungea la epuizare „materialul uman“.
Astăzi însă, „materialul“ în sine de la fragedă vârstă se ridica sub steaguri cu entuziasm. Mai ales atunci când se apropie 9 mai cu a sa paradă – cel mai important eveniment pentru statul rus din întregul an. Imaginea panglicilor Sf. George invadează vizual, iar anul acesta a apărut chiar maioneza cu gust și miros de victorie.
„Aniversarea Marelui Război pentru Apărarea Patriei devine de la an la an un fel de sărbătoare, carnaval de primăvară. Mai puțin se comemoreaza suferința și zecile de milioane de victime. Războiul este desenat ca un nesfârșit ciclu de victorii, culminând cu cea a arborării steagului roșu pe clădirea Reichstagului din Berlin. Oamenii compun tot felul de povești despre cât de tare a fost totul”, mai scrie publicația poloneză.
Citiți continuarea AICI.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania