DECLARAȚIE: „La sfârșitul acesta de săptămână, vom avea, politic și juridic, posibilitatea de a arăta că vrem cu adevărat desprinderea de Moscova imperială. Să nu ratăm din nou istoria!”
Referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, care va avea loc pe 20 octombrie curent reprezintă un moment de cotitură, iar fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, îndeamnă cetățenii din stânga Prutului „să nu ratăm din nou istoria”.
„La sfârșitul acesta de săptămână, vom avea, politic și juridic, posibilitatea de a arăta că vrem cu adevărat desprinderea de Moscova imperială. Un DA masiv pentru referendum este NU spus în clar imperialismului rus”, afirmă Anatol Șalaru.
Fostul ministru a ținut să le răspundă unioniștilor care consideră referendumul „inutil” pentru reunificarea celor două state românești, punctând că toate instituțiile României susțin plebiscitul.
„Dacă acest referendum ar fi inutil, Bucureștiul prin toate instituțiile sale: Președinție, Guvern, Parlament sau societate civilă nu l-ar sprijini și nu ar susține-o pe Maia Sandu. Vor unii sau nu vor, prin vizitele liderilor de la București s-a transmis o opțiune clară pro-referendum și pro-Maia Sandu. Nu poți fi unionist, dar să respingi deciziile statului român, practic să dai lecții de românism României. Decizia mediului politic de la București nu a fost o găselniță, ci s-a decis în baza unor analize și prospecțiuni ce au vizat nu numai mediul intern din Republica Moldova, dar și interesul național al României. Acest referendum este și un vot pentru România! Podurile ce leagă Republica Moldova de Europa o leagă în primul rând de România, rețelele electrice sau conducta de gaze nu leagă Republica Moldova doar de Europa, ci în primul rând de România. Și exemplele ar putea continua. Astăzi, imperialismul rusesc revanșard și revizionist nu poate fi înfruntat doar de România singură sau de Republica Moldova singură, ci doar în comun cu celelalte țări ce împărtășesc aceleași valori. Să nu ratăm din nou istoria!”, este îndemnul lui Anatol Șalaru.
Menționăm că duminică, pe 20 octombrie, alegătorii din R. Moldova vor trebui să răspundă cu „DA” sau „NU” la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. În aceeași zi, moldovenii își vor alege viitorul președintele pentru un mandat de patru ani.
Nicolae Enciu // Revoluția din Decembrie 1989, moment decisiv în istoria contemporană a României: 1989: prăbușirea imperiului lui Stalin în Europa Centrală și de Est
A convins mai multe persoane să ia credite de la BEM, dar banii au ajuns pe contul personal: 11 ani de pușcărie și 4,7 milioane de lei întoarse BEM-ului
După centrala nucleară de la Cernavodă, și centrala Petrom de la Brazi, România, va furniza energie electrică R. Moldova