DECLARAȚIE // „După întâmpinarea cu plocoane a lui Krasnoselski, „kuliokarul” Dodon s-a asigurat cu vreo câteva zeci de mii de alegători la alegerile prezidențiale. Oare de care alte probe certe mai are nevoie Stoianoglo?”
„După ce l-a întâmpinat cu plocoane la Condrița pe „gheneralul” rus Krasnoselski, după ce l-a asigurat de toate onorurile pe „президент приднестровия” (președinte al Transnistriei), profanând memoria și umilind (pentru a câta oară!) bravii noștri combatanți, care în '92 și-au sacrificat viața pentru integritatea teritorială a R. Moldova, „kuliokarul” Dodon s-a asigurat cu vreo câteva zeci de mii de alegători la alegerile prezidențiale din toamnă”, a declarat deputatul Iurie Reniță.
În opinia parlamentarului, problema cu posturile de control separatiste ar fi fost o făcătură ordinară, elaborată la Moscova și perfect realizată la noi în ajunul alegerilor.
„Dodon a apelat din nou la serviciile secrete rusești ca să-și confirme calitatea incontestabilă de colaborator docil al acestora, argumentele cele mai convingătoare fiind rapoartele pe care el le scria lui Putin la indicația acelorași servicii”, a comentat deputatul.
Astfel, Iurie Reniță afirmă că procurorul general, Alexandru Stoianoglo, are toate temeiurile să-l tragă la răspundere pe Igor Dodon.
„Oare de care alte probe certe mai are nevoie Alexandru Stoianoglo ca să revină la tragerea lui Dodon la răspundere penală pentru trădare de patrie? Oare chiar n-au fost suficiente probele din secvențele video anterior făcute public, în care petrecărețul de la Condrița și Holercani se lăuda cu text deschis că s-a aflat într-o „спецзадание” (misiune specială) a serviciilor secrete rusești? Sau poate nu doar Dodon s-a aflat și se mai află în „misiune specială”, ci și cei care astăzi ar trebui să-l pună la dubă?”, conchide legislatorul.
De menționat că liderul separatist de la Tiraspol a fost primit ieri, la reședința de la Condrița, ca un șef de stat. Mai mult, președintele Dodon l-a numit pe liderul separatist „președintele Transnistriei”. Este o premieră când un oficial din R. Moldova recunoaște regiunea din stânga Nistrului, nerecunoscută la nivel internațional, ca fiind o entitate distinctă.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”