DECLARAȚIE // „Ciocoi crede că Rusia ne-a salvat în 1992, Gaiciuc elogiază mercenarii din Donbas, iar Dodon justifică anexarea Crimeei și o consideră parte a Federației Ruse”
Actualul Guvern al R. Moldova ar promova interesele Federației Ruse, în detrimentul celor naționale, sugerează vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, comentând ultimele declarații ale ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, potrivit cărora armata rusă a intervenit, în anul 1992, pentru „a opri vărsările de sânge” la Nistru.
Popșoi este de părere că ministrul a ofensat sacrificiul veteranilor războiului de pe Nistru și anunță că PAS cere demisia lui Aureliu Ciocoi.
„Cerem demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, pentru că a dezonorat memoria celor care și-au dat viața apărând independența și integritatea teritorială a republicii. Prin declarațiile sale iresponsabile, el a ofensat sacrificiul veteranilor războiului de pe Nistru, sfidând adevărul și mușamalizând agresiunea armatei ruse. Ciocoi crede că Rusia ne-a salvat în 1992, Gaiciuc (Victor Gaiciuc, ministrul Apărării - n.r.) elogiază mercenarii din Donbas drept patrioți adevărați, iar Dodon justifică anexarea Crimeei și o consideră parte a Federației Ruse. Mai are cineva dubii pentru cine lucrează guvernul lui Dodon?”, întreabă Mihai Popșoi.
Amintim că și numeroase organizații ale veteranilor au solicitat în ultimele zile demisia ministrului de Externe, catalogând declarațiile sale drept „criminale” și amintindu-i că, în 1992, Federația Rusă a provocat războiul de la Nistru pentru a zădărnici viitorul proromânesc și proeuropean al R. Moldova, desprinsă de URSS.
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni