DECLARAȚIE: „Asistăm la un fenomen de CANIBALIZARE, când un partid DEVOREAZĂ alte formațiuni”
Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că nu a rămas deloc surprinsă de faptul că șase foști deputați liberal-democrați, alături de care a acces în Parlament după alegerile din 2014, au decis să adere la Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc.
„Continuă procesul de uzurpare a puterii de către partidul care a acumulat doar 15% la ultimele alegeri parlamentare, iar ulterior, prin metode ilegale, cu bani, a reușit să subordoneze membrii Parlamentului fără a ține cont de voința poporului. Eu aș înțelege dacă PD ar avea o susținere, conform sondajelor, de 60%, dar așa formațiunea are o susținere mai mică decât în 2014. Ei au nevoie de voturi pentru uninominal. Ținta lor este majoritatea constituțională și nu o să mă mire dacă vor obține această performanță în ghilimele”, a subliniat astăzi Sandu, într-o conferință de presă.
La rândul său, secretarul general al PAS, Igor Grosu, spune că PD „canibalizează” politicul din R. Moldova. „Asistăm la un fenomen de canibalizare, când un partid devorează alte partide. Toate partidele care au fost îmbrățișate de PD ajung să fie devorate. Nu este exclus că și Partidul Socialiștilor, care colaborează cu PD, să ajungă în aceeași situație”, a spus Grosu.
Maia Sandu a completat că „această canibalizare” persistă și în interiorul PD: „Când a ajuns Plahotniuc în PD, au început să se schimbe actorii. Cei care decideau soarta partidului au fost dați la o parte”.
Nu a scăpat de critici nici președintele Igor Dodon, care ar face jocul lui Plahotniuc. În speță, Sandu l-a acuzat pe Dodon că, prin organizarea unui referendum consultativ, șeful statului nu urmărește altceva decât să-și facă o campanie din contul banilor de la buget.
„Dodon vrea să-și facă campanie din banii noștri. El de fapt vrea să-și promoveze mesajul, înțelegând că majoritatea parlamentară nu va lua în seamă rezultatele plebiscitului. El se pregătește de alegerile parlamentare din 2018 sau când or fi ele. Cum PD a scos găselnița cu votul uninominal, așa și Dodon cu acest referendum. Vedem că lupta cu corupția nu e pe agenda președintelui și asta e clar”, a conchis Maia Sandu.
Regim preferențial pentru rezidenții Zonelor Economice Libere din R. Moldova până în 2034: Facilitățile la plata taxelor vamale, menținute până la 1 ianuarie 2029
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”