Decizia CC ar putea grăbi DEMITEREA Guvernului Chicu. Slusari: „Acest Parlament rămâne pănă la primăvara 2021, dar este foarte important cine va organiza scrutinul prezidențial și alegerile parlamentare anticipate”
Vicepreședintele Platformei „DA”, Alexandru Slusari, susține că era previzibilă hotărârea de astăzi a Curții Constituționale, care a stabilit că alegerile parlamentare anticipate nu pot avea loc simultan cu cele prezidențiale. Astfel, vicepreședintele Parlamentului a reiterat necesitatea de a demite cât mai urgent Guvernul Chicu și învestirea unui executiv care să gestioneze lucrurile până în primăvara anului 2021, când pot fi organizate parlamentarele anticipate.
„Pentru noi a fost clar din start că ținta alegerilor parlamentare și prezidențiale, organizate concomitent, este greșită și una strict politică. Noi am înțeles că acest Parlament, emanația sistemului mixt Plahotniuc-Dodon, rămâne până în primăvara anului 2021. Dar este foarte important cum va trăi R. Moldova în această perioadă și cine va organiza scrutinul prezidențial și alegerile parlamentare anticipate”, a precizat Slusari.
Sursa citată precizează că anume din acest motiv Platforma „DA” încă din luna mai insistă pentru demiterea Guvernului Chicu.
Citește și Premierul Chicu îi AMENINŢĂ pe deputaţi că-i va lăsa fără salarii dacă mai îndrăznesc să-l boicoteze
„Totodată, am propus și soluția prin asumarea guvernării din partea formațiunii noastre prin oferirea unui guvern anticriză și proeuropean de sacrificiu. Dacă mai mulți deputați din Parlament ar fi acționat la unison cu noi și fără agenda ascunsă, atunci Guvernul Chicu ar fi rămas deja în istorie. Dar mai avem un pic de timp pentru a salva țara. E nevoie de abordare responsabilă a lucrurilor”, a conchis Slusari.
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni