„De vorbă cu Emma” la „Geneza Art”: „Lucrurile frumoase nu se găsesc, ele se întâmplă”
„De vorbă cu Emma” este spectacolul despre viața și iubirea femeiască, jucat de actorii de la „Geneza Art”, e cursul unei vieți femeiești, dornică de dragoste și alinare sufletească.
Spectacolul este jucat după texte de Vitali Cipileaga și reflecții după piesa „Pescărușul” de A.P.Cehov, iar în roluri se produc actorii Daniela Burlaca, Nicu Țurcanu, Iurie Gologan, Cristian Perepeliuc și Vasile Cauia.
Protagonista
Protagonista spectacolului, Emma, este intrepretată de actrița Daniela Burlaca și reprezintă femeia aflată în căutarea unei iubiri pământești, bazate pe sentimente reciproce. Fiecare bărbat întâlnit de către ea în calea vieții și, cu atât mai mult, relația cu el, îi oferă, până la urmă, câte o bună lecție de viață. Cu fiecare clipă trăită, ea tot mai mult se întreabă dacă există iubirea adevărată la care nu încetează să viseze.
Iubirile Emmei
Relațiile sunt marcate de trăiri și sentimente femeiești, care îi oferă, de fiecare dată, o speranță. Fiecare bărbat întâlnit ocupă un loc aparte în sufletul și inima ei, făcând-o să tindă tot mai mult spre traducerea visului său în viață. Chiar dacă sunt diferiți, partenerii ei sunt parte componentă a vieții sale: cu bune și rele, bucurii și dezamăgiri, motivând-o tot mai mult să-și construiască o relație plină de dragoste.
Trupă profesionistă
Indiscutabil, trupa de la „Geneza Art” este una profesionistă care, în timp scurt (anii 2011 -2017), a reușit să se impună ca fiind una de factură postmodernistă, având în repertoriu opt spectacole, toate bucurându-se de săli pline cu spectatori și aplauze pe măsură: „Frumoasa călătorie a urșilor Panda”, „Floare albastră”, „Dorian Gray”, „Scaunele”, „Madame Bovary”, „Iată femeia pe care o iubesc”, „4 Mama” și „De vorbă cu Emma”.
Regia și tendințele teatrului Danielei Burlaca
Teatrul Danielei Burlaca este bazat pe un nou curent teatral, o nouă tendință regizorală, care aduce în scenă feminismul, reflectat în operele de valoare ale clasicilor, precum și ale prozatorilor moderni. Dragoste, dezamăgiri, apropieri și respingeri omenești sunt gândurile regizoarei Daniela Burlaca, transpuse în scenă cu multă măiestrie și profesionalism, menite să educe publicului spectator tendința spre o dragoste sinceră, curată, bazată pe reciprocitatea emoțiilor și sentimentelor omenești.
Text de Eleonora Stăncuță
Radu Ghilaș, regizor, actor: Piesa „Eu am vorbit cu Putin” este „o exorcizare a fricilor legate de război și de figura lui Vladimir Putin”
Scenariul din R. Moldova, APLICAT și în România? Un agent al Rusiei plănuia un ATENTAT lângă București. El făcea parte dintr-o rețea care opera și în Polonia și Cehia
Licențierea importului de cereale și oleaginoase ar putea fi extinsă și pentru anul 2025: MAIA a inițiat procesul