De ce trebuie să ne FERIM de vaccinul anti-COVID Sputnik-V, pe care Igor Dodon este dispus să-l comande pentru cetățenii R. Moldova: Imaginea care arată că ruşii sunt în stare de orice
Vladimir Putin a prezentat ceea ce, teoretic, ar trebui să fie cea mai importantă descoperire medicală pentru omenire, din ultimii ani. Istoria ne spune însă că ruşii calcă pe cadavre, din dorinţa de a-şi arăta superioritatea în faţa lumii. Pe când toată planeta se chinuieşte să găsească un vaccin anti-COVID, în timp record, Rusia susţine că deţine deja formula magică, cu care ar fi fost injectată chiar fiica lui Vladimir Putin. „Sputnik-V“ e, teoretic, doza la care lucrează companii farmaceutice din întreaga lume. Americanii au pompat milioane de dolari în proiectul lor, numai cei de la Moderna primind peste 950 de milioane de dolari, pentru a furniza vaccinul anti-COVID, măcar până în primele luni din 2021.
Președintele R. Moldova, Igor Dodon, aplaudă deja această „reușită” a Rusiei, deși nu prea există date ştiinţifice care să dovedească rezultatele medicale şi lipsa efectelor secundare ale acestui vaccin. Mai mult, Dodon este gata să comande acest vaccin pentru cetățenii R. Moldova. „În altă ordine de idei, am discutat despre vaccinul contra coronavirusului, despre crearea căruia președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat recent. Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea R. Moldova va expedia la Moscova un demers, în timpul apropiat”, a declarat ieri Igor Dodon, după o întrevedere cu Ambasadorul Rusiei la Chișinău.
Rusia a declarat însă că a câştigat deja cursa pentru oprirea pandemiei. De fapt, scepticii susţin că întreaga poveste nu e altceva decât o lovitură de imagine, pe care încearcă să o dea Vladimir Putin într-un război rece, fără sfârşit, cu Statele Unite. Şi n-ar fi pentru prima dată când ruşii ar recurge la un gest iresponsabil, periculos de-a dreptul, prin care se joacă, fără orice fel de remuşcare, cu vieţile oamenilor.
Dacă trecem peste programul lor de doping, susţinut, din umbră, de Guvern, care a lăsat sute de atleţi cu sechele pe viaţă, din dorinţa de a transforma şi performanţele sportive într-un mijloc de propagandă, ajungem la un episod şocant, legat de programul lor spaţial. Concret, când războiul rece era în toi, Uniunea Sovetică şi Statele Unite se aflau într-o cursă disperată, pentru a trimite primul om pe Lună. În acest duel de la distanţă, prima bătălie a fost câştigată de URSS: la 12 aprilie 1961, Iuri Gagarin a devenit primul om care a ajuns în spaţiu. Savurând acest succes uriaş, ruşii au pus la cale şi alte proiecte ambiţioase.
Din păcate, unul dintre ele s-a sfârşit tragic. În 1967, cu doi ani înainte ca americanii să câştige războiul pentru spaţiu, aterizându-i pe Neil Armstrong şi pe Buzz Aldrin pe Lună, Leonid Brejnev, liderul URSS, s-a gândit la o idee spectaculoasă. Brejnev a cerut ca două nave ruseşti să se întâlnească în spaţiu, iar echipajele să facă schimb de locuri, se arată într-un material publicat de Adevarul.ro.
Continuarea AICI.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani