De ce s-a apucat China să foreze o gaură de 10 000 de metri spre centru pământului. Poate dura 20 de ani
China s-a apucat să foreze o gaură de 10 000 de metri spre centrul pământului. Lungimea lucrării depășește înălțimea vârfului Himalaya.
O companie petrolieră din China a început să foreze o gaură care ar fi cea mai adâncă din țară și printre cele mai adânci din lume.
Cel mai mare producător de petrol din China a început să foreze o gaură care se așteaptă să ajungă la o adâncime de peste 10 000 de metri în deșertul Taklamakan din această țară.
Forajul ar fi unul dintre cele mai adânci forate vreodată și ar putea oferi cercetătorilor noi informații geologice, precum și acces la rezerve de petrol foarte adânci.
Potrivit agenției chineze de știri de stat Xinhua, China National Petroleum Corporation a început să foreze gaura de foraj la 30 mai 2023. Potrivit raportului, gaura de foraj îngustă este proiectată să ajungă la o adâncime de 11 100 de metri.
Cea mai adâncă gaură din lume este forajul Kola Superdeep Borehole, de 12 262 de metri, din nord-vestul Rusiei, care a necesitat 20 de ani pentru a fi forat. E de așteptat ca lucrările să dureze cam tot atât.
Cu cine se compară
Everestul din Himalaya este cel mai înalt vârf din lume, cu o înălțime de 9 031 de metri.
Într-un discurs din 2021 adresat oamenilor de știință de top ai națiunii, președintele chinez Xi Jinping a numit științele profunde ale Pământului una dintre cele patru frontiere strategice de explorat.
Forajul ar putea ajuta la identificarea resurselor minerale și energetice și la evaluarea riscurilor dezastrelor de mediu, precum cutremurele și erupțiile vulcanice, notează Bloomberg, citat de Newsweek.
Guvernul de la Chișinău, răspuns pentru liderul separatist Krasnoselski: „Moldovagaz” va achiziționa gazul natural și-l va livra în regiunea transnistreană. Tiraspolul insistă ca plata, achiziția și transportarea să fie efectuate de companii terțe
Centralele electrice regenerabile instalate în R. Moldova au atins la finele lunii decembrie 2024 capacitatea-RECORD de 580 MW. Aceste capacități asigură 16,72% din consumul anual al republicii noastre
Locuitorii capitalei care au pavat o bucată de teren destinat spațiilor verzi pentru a-și putea parca mașinile au investit degeaba: Parcarea neautorizată a fost demontată