01:47:31 25.12.2024
Stiri

De ce Prințul Harry nu are voie să poarte uniformă militară la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, spre deosebire de fratele său

Actualitate 15.09.2022 15:27 Vizualizări2238 Autor: Ziarul National
De ce Prințul Harry nu are voie să poarte uniformă militară la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, spre deosebire de fratele său Profimedia

Prințul Harry nu va purta uniforma militară la ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a, deși a servit în armata britanică timp de 10 ani. La funeraliile de stat, el trebuie să poarte haine civile, deoarece a renunțat la îndatoririle membrilor Casei Regale.

Astfel, el și prințul Andrew vor fi singurii care trebuie să respecte protocolul care le interzice ținuta militară, scrie CNN.

Palatul Buckingham a transmis că numai membrii cu îndatoriri în Casa Regală pot purta uniformă militară la ceremoniile care au loc în perioada de doliu pentru Regina Elisabeta a II-a. Deoarece atât Harry, cât și Andrew au renunțat la îndatoririle regale, ei vor purta haine civile.

Regele Carol al III-lea, sora sa Prințesa Ana și fratele său cel mai mic, Prințul Edward, au purtat uniformă militară la slujba de la Catedrala St. Giles din Edinburgh luni și în timpul procesiunii de miercuri către Westminster Hall.

De asemenea, se așteaptă să poarte această ținută militară și la celelalte evenimente majore care marchează moartea Reginei, inclusiv la slujba de înmormântare.

Este de așteptat ca și Prințul William, care este acum moștenitorul tronului, să fie și în ținută militară.

Prințul Andrew nu poate purta uniformă la niciunul dintre evenimente, în afară de unul. Potrivit palatului, lui i s-a permis acest lucru pentru priveghiul de la Westminster Hall, în semn de respect pentru regină.

Purtătorul de cuvânt al Ducele de Sussex a declarat că acesta „va purta un costum de dimineață în timpul evenimentelor în onoarea bunicii sale”.

Harry și Andrew sunt singurii dintre copiii și nepoții Reginei care au luptat într-un război. Prințul Harry este absolvent al celebrei Academii Militare Sandhurst și a servit în Armata britanică timp de 10 ani, perioadă în care a acționat pe front în timpul a două misiuni în Afganistan: o dată în trupele terestre și a doua oară în calitate de co-pilot al unui elicopter de luptă.

Ducele de Sussex a fost dezamăgit când regina i-a retras titlurile militare onorifice, inclusiv pe cel de căpitan general al Marinei Regale. Prințul Andrew, al doilea fiu al Reginei, a servit în Marina Regală timp de 22 de ani ca pilot, instructor de elicopter și apoi comandant de navă. A luat parte la războiul din Falkland.

În timp ce a părăsit serviciul activ al Marinei Regale în iulie 2001, a continuat să poarte uniformă în timpul evenimentelor ceremoniale. În 2019, el s-a retras din îndatoririle sale regale în urma scandalului Epstein de pedofilie şi abuzuri sexuale împotriva unor minore. În timp ce regele Carol al III-lea a servit în Marina Regală Britanică și în Forțele Aeriene Britanice timp de șase ani, el nu a luat niciodată parte la un război activ.

Prințul William a servit timp de peste șapte ani ca pilot în misiuni de salvare.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.12.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Perspectiva unui PSD...

20.12.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // O carte ca eveniment...

16.12.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Delirul imperial îna...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md