De ce nu slăbești? Greșeli frecvente care îți pot sabota dieta
Mănânci mai puțin, acorzi atenție alimentelor pe care le consumi și ai început să faci sport, dar tot te chinui să dai jos kilogramele. De ce nu slăbești și cum îți sabotezi dieta?
Poate faci anumite lucruri pe care nici măcar nu le conștientizezi că ar putea să-ți saboteze dieta pe care o ții cu strictețe. Uneori, planul de a mânca sănătos și sportul făcut cu regularitate nu dau roadele dorite pentru că faci ceva greșit, avertizează celebrul Dr. Oz.
De ce nu slăbești? Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli care pot sabota dieta:
Ești concentrată pe produsele fără grăsimi low-fat
Știi deja că grăsimile sănătoase sunt esențiale pentru sănătatea inimii, a creierului și a pielii. În plus, tot aceste grăsimi sunt cele care ajută la slăbit, deoarece studiile au arătat că accelerează arderea grăsimilor din zona abdominală. Dar tu alegi în continuare toate sortimentele de produse low-fat pentru că îți este teamă să nu te îngrași? Potrivit celebrului Dr. Oz, nu rezolvi nimic dacă mănânci produse dietetice din comerț doar pe motiv că sunt sărace în grăsimi. Este mai important să alegi zilnic grăsimile bune cum ar fi avocado, unt de arahide natural, ulei de măsline. În locul gustărilor procesate din comerț (chiar dacă sunt dietetice) mai bine alege un măr cu puțin unt de arahide natural, humus cu legume sau un pumn de nuci/semințe crude.
Alegi băuturile acidulate dietetice
Cu siguranță ai aflat deja că aceste băuturi care conțin îndulcitori artificiali nu îți aduc niciun beneficiu. Ba mai mult, aceste băuturi consumate cu regularitate pot să cauzeze diverse tulburări metabolice, să îmbolnăvească inima și să favorizeze creșterea în greutate, deoarece păcălesc creierul și stimulează pofta de mâncare. Alege apa plată și ceaiurile din plante medicinale ca să menții organismul hidratat.
Îți place să bei apă cu vitamine și arome
Este una să îți prepari acasă o infuzie de citrice și verdețuri, însă este cu totul altceva atunci când alegi apa cu vitamine și arome din supermarket. Nu te lăsa înșelată de denumirile acestor produse și citește întotdeauna eticheta cu ingrediente și valoarea nutrițională. Nici băuturile pentru sportivi nu sunt o soluție bună pentru tine, deoarece toate aceste produse pot să conțină zaharuri cu absorbție rapidă și arome sintetice. În loc să consumi aceste băuturi care îți sabotează dieta, mai bine prepară acasă o infuzie cu frunze de mentă sau de busuioc, felii de castravete și de lămâie pentru a obține o băutură hidratantă.
Mănânci chipsuri
Cartofii copți cu coajă sunt sănătoși, deoarece furnizează minerale și vitamine, iar specialiștii susțin că au amidon rezistent și te ajută la slăbit.
Însă, nu trebuie consumați zilnic și cu atât mai mult nu poți să consideri că chipsurile, chiar dacă sunt făcute din cartofi, pot să fie incluse în lista cu alimente sănătoase. Consumă cartofii la cuptor sau fierți, însă în cantități moderate, dar stai departe de chipsuri, deoarece acestea îngrașă.
Stai până noaptea târziu în fața televizorului
Acest obicei îți poate sabota serios dieta, dacă ești genul de persoană căreia îi place să ronțăie ceva în timp ce privește la televizor. În primul rând, în fața televizorului ești tentată să mănânci mult și prost, iar în al doilea rând somnul insuficient favorizează îngrășarea. Oboseala cauzată de un program haotic și ore de somn insuficiente te va determina să poftești numai la alimente nesănătoase și hipercalorice.
Consumi des mezeluri
Șuncă la micul dejun, un hot dog la prânz și paste cu carne tocată la cină? Cred că îți dai seama că acesta este motivul pentru care nu reușești să slăbești. Mezelurile și carnea procesată conțin substanțe care te fac să poftești și mai mult la aceste produse, iar consumându-le zilnic îți vei sabota singură dieta. În locul acestor produse, optează pentru carnea preparată pe grătar, înăbușită pe aragaz sau la cuptor.
Ești stresată tot timpul
Acest lucru îți poate pune o piedică importantă în procesul de slăbire. Stresul cauzează creșterea nivelului de cortizol, un hormon care te poate face să mănânci mai mult decât este cazul. Un studiu efectuat de University College London, pe un eșantion de 2500 de bărbați și femei cu vârsta peste 54 de ani, arată că persoanele cu un nivel ridicat al cortizolului au tendința de a fi supraponderale, spre deosebire de cele cu un nivel scăzut al cortizolului. Acest lucru se întâmplă din cauza poftelor care sunt accentuate când ești stresată și alegi alimente hipercalorice și bogate în zaharuri și carbohidrați rafinați.
Sursa: eva.ro
Povestea TRAGICĂ a celor mai cunoscuți cvintupleți din lume: Cele cinci fetițe, separate de familie și expuse ca la grădina zoologică
Moartea misterioasă a geniului Eminescu sau cine a vrut să îl facă nebun?
FOTO // Drumul LUNG al unui test pentru COVID-19, rezultatele căruia sunt gata în cel puțin opt ore: Cum decurge o zi de muncă a angajaților de la laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică