De ce la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală nu se mai pot face investigații în acest an? Răspunsul CNAM
Începând de astăzi, 10 august, Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) va evalua modul în care Centrul Republican de Diagnosticare Medicală (CRDM) a îndeplinit condiţiile contractului încheiat, dar și cum insituția medicală a valorificat mijloacele financiare prevăzute în contract, motiv care a dus la nerespectarea planului de prestare a serviciilor medicale.
Decizia a fost luată după ce CRDM a spus că nu mai face programări până la sfârşitul anului pentru investigaţiile în baza asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM). „Planificarea volumului de servicii medicale conform contractului semnat este responsabilitatea managerului instituţiei medicale”, se precizează într-un comunicat de presă al CNAM.
Instituția a încheiat pentru anul curent cu CRDM un contract de prestare a serviciilor medicale în valoare de 45 de milioane de lei. În iunie curent, a fost semnat un acord adiţional, care prevede majorarea cu șase milioane de lei a sumei contractate. Astfel, valoarea totală a contractului semnat pentru acest an cu CRDM este de 51 de milioane de lei.
În şapte luni ale anului curent, CRDM a prestat servicii de 38 de milioane 600 de mii de lei şi a depăşit cu 11 milioane 310 mii de lei suma contractată pentru perioada respectivă.
Totodată, CNAM susține că, pentru anul curent, au fost semnate contracte privind prestarea serviciilor de înaltă performanţă şi cu alte peste 40 de instituţii medicale din R. Moldova. Aceste servicii sunt acordate în baza biletului de trimitere, eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist atât în cazul urgenţelor medicale, cât şi al investigaţiilor programate.
Precizăm că, începând cu 1 august curent, cetățenii R. Moldova nu-și mai pot face investigații la CRDM în baza poliței de asigurare. Instituția a anunțat că pachetul de servicii contractate de CNAM pentru anul curent a fost realizat.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”